Hoe U Uw Bureaublad Organiseert

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaublad Organiseert
Hoe U Uw Bureaublad Organiseert

Video: Hoe U Uw Bureaublad Organiseert

Video: Hoe U Uw Bureaublad Organiseert
Video: hoe zet je gadgets op uw bureaublad 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad - het eerste dat verschijnt nadat het systeem is opgestart, dit is wat u constant zult zien wanneer u op de computer werkt. De desktop biedt toegang tot alle belangrijke bronnen van de computer. Uw gemak en comfort zullen dus afhangen van hoe u uw bureaublad instelt en organiseert.

Uw bureaublad ordenen
Uw bureaublad ordenen

instructies:

Stap 1

In de regel bevat het bureaublad snelkoppelingen naar mappen en bestanden op lokale schijven van de computer. Hoeveel snelkoppelingen er op uw bureaublad zullen staan, is aan u. Iemand houdt van netheid en orde - dan bevat het bureaublad een minimum aan pictogrammen. Anderen zijn belangrijker om snel toegang te krijgen tot bestanden, dus hun bureaublad lijkt op een mijnenveld - één verkeerde klik tussen vele pictogrammen en een onnodig programma zal starten. In de regel zijn er geen snelkoppelingen nodig voor alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd. Laat de mappen "Mijn Computer", "Prullenbak" en "Mijn Documenten" op uw bureaublad staan en voeg de rest naar wens toe.

Stap 2

Om de pictogrammen van mappen en bestanden over het bureaublad te verplaatsen, beweegt u de muisaanwijzer over het pictogram van de geselecteerde map. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep deze naar de gewenste locatie. Om het pictogram op een nieuwe plaats te herstellen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u de opdracht "Vernieuwen" in het vervolgkeuzemenu. Om te voorkomen dat de pictogrammen terugkeren naar hun oorspronkelijke positie op het bureaublad en worden uitgelijnd, selecteert u in hetzelfde menu het item "Pictogrammen schikken" en plaatst u een markering naast de regel "Uitlijnen op raster".

Stap 3

Verplaats de pictogrammen van veelgebruikte programma's naar de snelstartbalk. Deze bevindt zich rechts van de menuknop Start. Om een programma toe te voegen aan Snel starten, sleept u eenvoudig het pictogram van het bureaublad naar het paneel. Daarna kan de programmasnelkoppeling van het bureaublad worden verwijderd. Om de grootte van het snelstartpaneel in te stellen, klikt u er met de rechtermuisknop op, verwijdert u in het vervolgkeuzemenu de markering uit het opschrift "Dock the taskbar". Houd de linkermuisknop ingedrukt en pas de lengte van de taakbalk aan. Verplaats hiervoor de cursor naar de rechterrand van het paneel (iets rechts van het uiterst rechtse pictogram), wacht tot de cursor de vorm aanneemt van een dubbele pijl. Na het aanpassen van de grootte, verankert u de taakbalk door de eerder verwijderde markering terug te sturen.

Stap 4

Om de standaardpictogrammen van mappen zoals "Deze computer", "Mijn documenten", "Prullenbak", "Netwerkomgeving" te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrije ruimte op het bureaublad, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen" - het venster "Eigenschappen" wordt geopend: Scherm". Ga naar het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Bureaubladinstellingen". Selecteer in het geopende venster het pictogram dat u wilt wijzigen en geef het pad naar het nieuwe pictogram op. Om het pictogram van een andere aangepaste map te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Instellingen", klik op de knop "Pictogram wijzigen" en geef het pad naar het nieuwe pictogram op. Klik op de knop "Toepassen", sluit het eigenschappenvenster.

Stap 5

Vanuit het venster "Eigenschappen: Weergave" kunt u ook het thema van mappen en knoppen wijzigen, een nieuwe achtergrond op het bureaublad instellen, een screensaver selecteren voor de tijd dat de computer is ingeschakeld, maar niemand deze gebruikt, het scherm aanpassen oplossing. Navigeer door de overeenkomstige tabbladen in het eigenschappenvenster om uw bureaublad aan uw voorkeuren aan te passen.

Aanbevolen: