Systeempictogrammen Vervangen

Inhoudsopgave:

Systeempictogrammen Vervangen
Systeempictogrammen Vervangen

Video: Systeempictogrammen Vervangen

Video: Systeempictogrammen Vervangen
Video: Gratis upgrade van Windows 7 naar Windows 10 (SchoonePC Nieuwsbrief 93) 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers zijn tevreden met het standaard uiterlijk van verschillende elementen van de desktop, terwijl anderen wat individualiteit aan het ontwerp willen toevoegen. Als u de systeempictogrammen in Windows niet leuk vindt, kunt u deze wijzigen.

Systeempictogrammen vervangen
Systeempictogrammen vervangen

instructies:

Stap 1

Om pictogrammen te wijzigen, kunt u speciale toepassingen gebruiken, zoals IconPhile of IconPackager. Dergelijke programma's nemen in de regel een minimum aan ruimte in op de lokale schijf en hebben een eenvoudige interface. Maar als u zelf wilt leren werken met de systeemcomponenten, vervangt u de pictogrammen handmatig.

Stap 2

Pictogrammen voor mappen "Mijn documenten", "Volledige / lege prullenbak", "Netwerkomgeving" en "Deze computer" worden vervangen door de component "Weergeven". Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. U kunt ook het Configuratiescherm openen vanuit het menu Start en het pictogram Weergave selecteren in de categorie Vormgeving en thema's.

Stap 3

Een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" wordt geopend, ga naar het tabblad "Bureaublad" en klik op de knop "Bureaubladinstellingen" onder aan het venster. Selecteer in het extra venster op het tabblad "Algemeen" de miniatuur van het item dat u nodig hebt en klik op de knop "Pictogram wijzigen". Geef het pad naar uw pictogram op in.ico-indeling en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 4

Als u het pictogram van een aangepaste map moet wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Instellingen" in het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Pictogram wijzigen" in de groep "Mappictogrammen". Geef de map op waar uw pictogram is opgeslagen, sla de instellingen op.

Stap 5

Om de pictogrammen van standaardbestanden van verschillende toepassingen te vervangen, roept u de component "Mapopties" op. Open een willekeurige map en selecteer "Mapopties" in het menu "Extra". U kunt dit onderdeel ook in de map Configuratiescherm vinden onder de categorie Uiterlijk en thema's. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Bestandstypen".

Stap 6

Selecteer uit de lijst het bestandstype waarvoor u het pictogram wilt wijzigen door het met de linkermuisknop te markeren. Klik in de groep "Details voor de extensie […]" op de knop "Geavanceerd". Klik in het nieuwe venster "De eigenschappen van een bestandstype wijzigen" op de knop "Pictogram wijzigen" en specificeer het pad naar uw eigen pictogram of selecteer een van de beschikbare miniaturen. Pas de instellingen toe.

Aanbevolen: