Een Dvd-schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-schijf Formatteren
Een Dvd-schijf Formatteren

Video: Een Dvd-schijf Formatteren

Video: Een Dvd-schijf Formatteren
Video: How to Format / Erase CD or DVD l Difference Between DVD-R, DVD-RW | EasyMode Technologies 2024, Mei
Anonim

Als je een dvd-brander hebt, ben je waarschijnlijk de noodzaak tegengekomen om de schijf te formatteren. Dit kan gebeuren als u het dvd + rw-formaat gebruikt, waarnaar meerdere keren kan worden geschreven. Maar voordat een nieuwe opname wordt gestart, moet de oude worden verwijderd door de schijf te formatteren.

Een dvd-schijf formatteren
Een dvd-schijf formatteren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - herschrijfbare dvd-schijf;
  • - Nero Start Smart-programma.

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, is het beter om extra programma's te gebruiken om de schijf te formatteren. Om informatie van een schijf te wissen, hebt u het programma Nero Start Smart nodig. Download het van internet en installeer het op uw computer. Plaats na de installatie de schijf die u wilt verwijderen in het optische station van uw computer.

Stap 2

Start het Nero Start Smart-programma. Selecteer in het hoofdmenu van het programma het tabblad "Geavanceerd". Selecteer vervolgens in het venster dat verschijnt "DVD wissen". De programmawizard verschijnt. Ga verder volgens de aanwijzingen van de wizard. Na het voltooien van de bewerking verschijnt er een dialoogvenster met de melding dat de schijf met succes is opgeschoond.

Stap 3

Als u Windows Vista of Windows 7 als besturingssysteem op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u de schijf formatteren zonder extra software te installeren. Plaats de schijf in het optische station van uw computer. Wacht tot de schijf draait en autorun start. Na autorun verschijnt een dialoogvenster. Selecteer in dit venster de optie "Bestanden op schijf branden". Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Voer in dit venster een naam in voor de schijf. Selecteer vervolgens de opdracht Opmaakopties weergeven en selecteer de opmaakopties. Als optie kunt u het Mastered-bestandssysteem of LFS kiezen. Klik vervolgens op Volgende. Het formatteringsproces wordt gestart.

Stap 4

Als u verschillende soorten informatie naar schijf gaat schrijven, bijvoorbeeld muziek, foto's, enz., moet u het LFS-bestandssysteem kiezen. Want wanneer u een schijf formatteert in dit bestandssysteem, werkt het als een flashstation. Als hetzelfde type bestanden op de schijf wordt opgenomen, bijvoorbeeld muziek of films, gebruik dan het Mastered-bestandssysteem. Een schijf die op deze manier is opgenomen, is compatibel met apparaten zoals dvd-spelers en cd-spelers.

Aanbevolen: