Hoe Verborgen Bestanden Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Bestanden Uit Te Schakelen
Hoe Verborgen Bestanden Uit Te Schakelen

Video: Hoe Verborgen Bestanden Uit Te Schakelen

Video: Hoe Verborgen Bestanden Uit Te Schakelen
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem heeft een functie om de weergave van verborgen bestanden in en uit te schakelen. Het is ook mogelijk om beveiligde systeembestanden te verbergen. Op verschillende Windows-besturingssystemen kan deze functie worden in- of uitgeschakeld.

Hoe verborgen bestanden uit te schakelen
Hoe verborgen bestanden uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om de weergave van verborgen bestanden en mappen in het Windows XP-besturingssysteem uit te schakelen. Open een willekeurige map. Selecteer in de bovenste menubalk het menu-item "Extra" en vervolgens "Mapopties". Het dialoogvenster wordt geopend op het tabblad Algemeen. Ga naar het tabblad "Bekijken".

Stap 2

Blader in het veld "Geavanceerde opties" door de lijst. Zoek het item "Verborgen bestanden en mappen". Zet een waarde op het gewenste item - "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven", "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Als u alle verborgen bestanden wilt weergeven, is het ook aan te raden om het selectievakje "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" uit te schakelen. Druk vervolgens op de knoppen "Toepassen" en "Ok".

Stap 3

U kunt ook "Mapopties" openen door op het menu "Start", in de rechterkolom "Configuratiescherm" en vervolgens op "Mapopties" te klikken. Als u een klassieke weergave van het menu Start heeft, klikt u op "Start" - "Instellingen" - "Configuratiescherm" - "Mapopties".

Stap 4

Ga in Windows Vista en Windows 7 naar een willekeurige map. Selecteer in het bovenste menu "Rangschikken". Klik in het vervolgkeuzemenu op Map- en zoekopties. Het venster wordt geopend op het tabblad "Algemeen". Ga naar het tabblad "Bekijken". Scroll naar beneden en vink het gewenste vakje aan.

Stap 5

Als u meer over computers weet dan een gewone gebruiker, kunt u deze functie wijzigen in de waarden van het systeemregister. Klik hiervoor op "Start" - "Uitvoeren". Typ de opdracht regedit. Het venster "Register-editor" wordt geopend.

Stap 6

U moet drie parameters wijzigen. De eerste verborgen parameter bevindt zich in de vertakking: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced.

Stap 7

De tweede CheckedValue bevindt zich in de branch: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvancedFolderHiddenSHOWALL.

Stap 8

De derde parameter SuperHidden bevindt zich in de branch:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced.

Stap 9

Om verborgen bestanden weer te geven, moet u alle parameters instellen op 1. Om het weergeven van verborgen bestanden en mappen uit te schakelen, moet u de waarde instellen op 0.

Aanbevolen: