Hoe Het Absolute Pad Naar Een Bestand Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Absolute Pad Naar Een Bestand Te Achterhalen?
Hoe Het Absolute Pad Naar Een Bestand Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Absolute Pad Naar Een Bestand Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Absolute Pad Naar Een Bestand Te Achterhalen?
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Als je vaak met allerlei scripts te maken hebt, zal vroeg of laat de taak ontstaan om het exacte adres van het bestand dat aan het programma moet worden doorgegeven, op te geven. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een absoluut adres. Een "absoluut" of "volledig" bestandspad is een tekenreeksvariabele die een opsomming bevat van alle geneste mappen langs het pad van de hoofdmap naar dit bestand.

Hoe het absolute pad naar een bestand te achterhalen?
Hoe het absolute pad naar een bestand te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Als u het absolute pad naar een bestand wilt vinden dat is opgeslagen op een computer met Windows, kunt u dit doen met behulp van de bestandsbeheerder van dit systeem - Verkenner. Open het door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of door een soortgelijk item te selecteren in het hoofdmenu "Start". Een andere manier is om de sneltoetsen Win en E te gebruiken.

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het linkerframe van Verkenner naar de map met het bestand dat u nodig hebt. Selecteer en kopieer (Ctrl + C) de inhoud van de adresbalk van de bestandsbeheerder - dit is het volledige pad naar de map waarin het bestand is opgeslagen. Als je Windows 7 gebruikt, dan zal de adresbalk van Verkenner het pad naar het bestand bevatten in een vorm die handig is in gebruik, maar niet voldoet aan de standaard. Om het naar het standaardformulier te brengen, klikt u met de linkermuisknop ergens in de ruimte van de adresbalk zonder inscripties - dit is voldoende voor de toepassing om het pad naar behoefte weer te geven en te selecteren, en u hoeft alleen het geselecteerde pad te kopiëren.

Stap 3

Plak het gekopieerde pad in een pagina die in een teksteditor is geopend. Het geeft het volledige adres van de map aan, maar niet het bestand - voeg de bestandsnaam toe, inclusief de extensie, en scheid deze van de ingevoegde regel met een backslash (). Om u niet te vergissen, kan de bestandsnaam ook in Verkenner worden gekopieerd. Om dit te doen, klikt u er eenmaal met de muis op, drukt u op de functietoets f2 en vervolgens op de toetsencombinatie ctrl + c en verlaat u de naambewerkingsmodus door op de Esc-toets te drukken.

Stap 4

Gebruik op Unix-systemen, in plaats van een backslash (), de gewone (/) om mappen te scheiden bij het specificeren van een bestandsadres. Meestal ontstaat de noodzaak om het volledige pad naar een bestand op computers die onder het Unix-besturingssysteem draaien, te achterhalen om dit bestand te gebruiken door server-side scripts die worden gebruikt bij internetprogrammering. In dergelijke gevallen kunt u de functionaliteit van de bijbehorende programmeertaal gebruiken. In PHP bevat het volledige pad naar het uitvoerbare bestand bijvoorbeeld een omgevingsvariabele met de naam script_filename ($ _SERVER ['SCRIPT_FILENAME']).

Aanbevolen: