Het Pad Naar Een Bestand Vinden

Inhoudsopgave:

Het Pad Naar Een Bestand Vinden
Het Pad Naar Een Bestand Vinden

Video: Het Pad Naar Een Bestand Vinden

Video: Het Pad Naar Een Bestand Vinden
Video: XAF bestanden converteren naar Excel met Invantive Runtime 2024, April
Anonim

Het volledige pad naar het bestand is meestal nodig om het als parameter door te geven aan een of ander handlerprogramma. Meestal doet deze taak zich voor bij het programmeren van sommige processen, maar soms hoeft u alleen de locatie van het object te controleren met het pad dat in de instructies is gespecificeerd. Deze parameter bevat een opsomming van alle mappen, te beginnen met de root, die achtereenvolgens moeten worden geopend om bij het gewenste bestand te komen.

Het pad naar een bestand vinden
Het pad naar een bestand vinden

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik Verkenner als u het volledige pad naar een bestand in het Windows-besturingssysteem wilt vinden. Open het programma met behulp van de "sneltoetsen" Win + E of door "Computer" te selecteren in het hoofdmenu, aangeroepen door op de knop "Start" te klikken. Als u iets weet over de locatie van het gewenste object, navigeer dan zo dicht mogelijk door de directorystructuur - dit verkleint het zoekbereik en dus de tijd voor deze procedure.

Stap 2

Voer in het veld rechts van de adresbalk van de bestandsbeheerder de naam van het bestand in en wacht terwijl het programma alle submappen doorzoekt en objecten vindt waarvan de naam iets soortgelijks bevat. Het volledige pad wordt in de kolom "Pad naar map" van de tabel met zoekresultaten geplaatst. Het is niet nodig om het handmatig te herschrijven - klik met de rechtermuisknop op deze regel, selecteer in het pop-upcontextmenu de regel "Eigenschappen" en kopieer de inhoud van het veld "Locatie" van het venster dat wordt geopend.

Stap 3

Als u om welke reden dan ook genoodzaakt bent om de opdrachtregelinterface te gebruiken, gebruik dan de opdracht DOS waar. Het moet worden ingesteld op de parameter R om het zoeken naar bestanden recursief te maken, dat wil zeggen om naar alle submappen te kijken. Zorg er daarnaast voor dat u de naam van het gewenste bestand specificeert, en een optionele parameter kan het deel van het pad zijn dat u kent. Deze opdracht voert ook een zoekopdracht uit, dus het specificeren van ten minste een deel van het pad zal de tijd die eraan wordt besteed verminderen. Als u bijvoorbeeld het volledige pad naar een bestand met de naam RM.csv nodig hebt, waarvan u alleen weet dat het op station F staat, moet het commando als volgt worden geschreven: waar / R f: RM.csv

Stap 4

Nadat u de opdracht en de bijbehorende parameters hebt getypt, drukt u op Enter en aan het einde van de zoekopdracht vindt u het volledige pad in de volgende regel van de interface. Helaas kunt u hier niet alleen deze regel selecteren en kopiëren, dus klik met de rechtermuisknop ergens in het venster, selecteer de opdracht "Alles selecteren" in het menu en druk vervolgens op Enter. Op deze manier plaatst u alle inhoud van de opdrachtregelinterface op het klembord, die in elke teksteditor van onnodige regels kan worden gewist.

Aanbevolen: