Is Het De Moeite Waard Om Een USB-stick Te Formatteren Naar NTFS

Inhoudsopgave:

Is Het De Moeite Waard Om Een USB-stick Te Formatteren Naar NTFS
Is Het De Moeite Waard Om Een USB-stick Te Formatteren Naar NTFS

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een USB-stick Te Formatteren Naar NTFS

Video: Is Het De Moeite Waard Om Een USB-stick Te Formatteren Naar NTFS
Video: USB Stick mit FAT32 oder NTFS formatieren 2024, April
Anonim

USB-sticks en andere media kunnen verschillende bestandssystemen hebben: exFAT, NTFS en FAT32. NTFS is een van de meest populaire, maar zelfs dit bestandssysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Is het de moeite waard om een USB-stick te formatteren naar NTFS
Is het de moeite waard om een USB-stick te formatteren naar NTFS

NTFS en FAT32

Zoals u weet, biedt het Windows-besturingssysteem gebruikers tegenwoordig twee soorten bestandssystemen, namelijk: FAT32 en NTFS. Een bestandssysteem moet worden opgevat als een manier om gegevens op een bepaald medium te ordenen. Het bestandssysteem kan worden gewijzigd in: USB-sticks, harde schijven (inclusief verwisselbare) en andere media. Het onderwerp met betrekking tot het wijzigen van het bestandssysteem is vooral relevant voor USB-flashstations. Het punt is dat het FAT32-bestandssysteem meer geschikt is voor bestanden met een klein formaat (grote bestanden worden simpelweg niet ondersteund door dit systeem). Met NTFS kunt u op zijn beurt bestanden uploaden met zowel kleine als grote volumes, terwijl de werksnelheid (lezen, bekijken, kopiëren) niet verandert.

Is het de moeite waard om naar NTFS te formatteren: voor- en nadelen

USB-drives waarop het NTFS-bestandssysteem is geïnstalleerd, bieden u veel sneller toegang tot kleine bestanden en leveren hoge prestaties bij het werken met grote bestanden. Wat de beveiliging betreft, toont een bestandssysteem als NTFS, in tegenstelling tot andere, een hoge betrouwbaarheid van informatieopslag. Bovendien is NTFS het meest betrouwbare bestandssysteem (dat wil zeggen, storingen en tekortkomingen bij het werken met dergelijke flashdrives komen veel minder vaak voor).

Helaas heeft NTFS ook een aantal nadelen. De belangrijkste nadelen van dit bestandssysteem zijn bijvoorbeeld een lagere werksnelheid (vergeleken met FAT32). Dit komt doordat u met NTFS met zowel grote als kleine hoeveelheden informatie kunt werken. Het volgende en laatste nadeel van dit bestandssysteem zijn de hoge geheugenvereisten.

Natuurlijk zijn alle voor- en nadelen voorwaardelijk en niet altijd kritisch bij het kiezen van een bepaald bestandssysteem voor een USB-flashstation.

Wijziging bestandssysteem

Om deze of gene media te formatteren en het gebruikte bestandssysteem te wijzigen, kunt u een van de volgende opties gebruiken: gebruik ofwel standaard Windows-besturingssysteemtools of speciale hulpprogramma's. Natuurlijk is de eerste optie veel sneller en gemakkelijker dan de tweede. Om dit te doen, opent u gewoon "Deze computer", klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram voor verwisselbare media. Er wordt een contextmenu geopend waarin u het item "Formaat …" moet selecteren. Na het klikken verschijnt er een nieuw venster. Hier moet u direct het bestandssysteem selecteren dat bij de flashdrive hoort. Om dit te doen, moet u op de knop "Formatteren" klikken en NTFS of FAT32 selecteren in de lijst die verschijnt, afhankelijk van uw voorkeuren. Om de procedure te voltooien, moet u op de knop "Formatteren" klikken (als u "Snel formatteren" selecteert, verandert het bestandssysteem niet). Dan hoeft u alleen maar te wachten tot het einde van de procedure.

Aanbevolen: