Hoe Kies Je Een Voeding Voor Je Computer?

Hoe Kies Je Een Voeding Voor Je Computer?
Hoe Kies Je Een Voeding Voor Je Computer?

Video: Hoe Kies Je Een Voeding Voor Je Computer?

Video: Welke voeding kies je? - PC Detective #15 2022, September
Anonim

Bij het kopen van een computer, in het bijzonder een systeemeenheid en zijn componenten, moet u letten op de keuze van een voeding. De voeding zorgt alleen voor een stabiele werking van alle componenten als het vermogen van de voeding voldoende is voor de behoeften van alle componenten van de computer. Anders verliest u in ieder geval: de voeding kan het niet aan en de componenten van de systeemeenheid werken niet op volle capaciteit.

Hoe kies je een voeding voor je computer?
Hoe kies je een voeding voor je computer?

Het is nodig

Berekening van de voedingseenheid

instructies:

Stap 1

Als u de hardwaremarkt volgt, zult u een toename van de prestaties van moderne computerinternals opmerken. Voor elk afgelopen jaar worden er minstens 2 nieuwe items uitgebracht. De frequentie van deze nieuwe producten neemt in de regel toe van 1, 5 tot 2 keer. Dienovereenkomstig worden de voedingen gedwongen hun vermogen te vergroten. Tegenwoordig wordt een voeding van 500 W niet langer als krachtig beschouwd. Voedingen voor 1500W verschenen. Logischerwijs kun je ontdekken waarom de kracht van computerapparatuur is toegenomen. De komst van 2, 3, 4-core processors heeft het stroomverbruik verhoogd van 90W naar 160W. Nieuwere grafische kaarten hebben ook hogere energiekosten. Deze factor verdient aandacht.

Stap 2

Om het juiste vermogen voor de toekomstige stroomvoorziening te berekenen, moet u alle componenten van uw computer berekenen en het energieverbruik dat ze verbruiken bij elkaar optellen. Houd rekening met het aantal processorkernen, of het nu een dubbele videokaart wordt of de gebruikelijke optie die bij je past. Recente moederborden verbruiken ook meer stroom dan oudere moederborden.

Stap 3

De beste optie is om de stroomvoorziening te berekenen via een online rekenmachine. Er zijn tegenwoordig veel van dergelijke diensten op internet. De eigenaardigheid van deze rekenmachines is dat bij het kiezen van een specifiek model van een apparaat, het programma het werkelijke volume van dit apparaat berekent, en niet het volume dat op het etiket staat vermeld. In winkels kon je bijvoorbeeld ooit een voeding tegenkomen met een vermogen van 440W, en het echte vermogen was 390W. Feit is dat het nummer 440 is opgenomen in de naam van het productmodel. Dit heeft veel kopers in verwarring gebracht.

Populair per onderwerp