Virtueel Geheugen Controleren

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Controleren
Virtueel Geheugen Controleren

Video: Virtueel Geheugen Controleren

Video: Virtueel Geheugen Controleren
Video: Virtueel Geheugen - voor dummies. 2024, Mei
Anonim

Om de processen te begrijpen die in het systeem plaatsvinden en verband houden met de prestaties, moet u de betekenis van twee concepten kennen: virtueel geheugen en wisselbestand. Een wisselbestand is een bestand in de schijfruimte (in tegenstelling tot RAM - een apart apparaat) dat het systeem gebruikt om gegevens op te slaan die niet in het RAM passen. Virtueel geheugen is willekeurig toegankelijk geheugen samen met het wisselbestand. Het controleren ervan omvat een aantal eenvoudige stappen.

Virtueel geheugen controleren
Virtueel geheugen controleren

instructies:

Stap 1

Diagnose van de staat van virtueel geheugen. Gewoonlijk stelt het systeem onafhankelijk de optimale hoeveelheden virtueel geheugen in, en het is voldoende om de meeste taken op te lossen, maar in het geval van toepassingen die grote hoeveelheden RAM vereisen, kan en moet de hoeveelheid virtueel geheugen worden verhoogd. Indien nodig geeft het systeem een waarschuwing weer over onvoldoende virtueel geheugen.

Stap 2

Roep het contextmenu op door op het pictogram "Deze computer" te klikken, waarin u het item "Eigenschappen" selecteert. Ga daarin naar het tabblad "Geavanceerd", waar u in het gedeelte "Prestaties" op de knop "Opties" klikt. Klik in het geopende venster op het tabblad "Geavanceerd" en selecteer "Wijzigen" in het gedeelte "Virtueel geheugen".

Stap 3

Klik op de optie Aangepast formaat in de lijst Paging File Size in het venster dat wordt geopend. Selecteer in de tekstvakken "Initial" en "Minimum" de vork van de wisselbestandsgrootten van het minimum tot het maximum. De minimumgrootte mag niet kleiner zijn dan 1,5 keer de grootte van het RAM-geheugen. De nieuwe grootte van het virtuele geheugen wordt geïnstalleerd.

Stap 4

Bovendien kan een volledige opschoning van het virtuele geheugen nodig zijn - deze procedure is handig als de gebruiker met waardevolle en vertrouwelijke gegevens werkt, aangezien de restanten ervan vaak worden opgeslagen in het virtuele geheugen.

Stap 5

Typ de naam "secpol.msc" in de zoekbalk van het menu Start. Met deze actie wordt het hulpprogramma Lokaal beveiligingsbeleid gestart.

Stap 6

Ga naar het submenu Beveiligingsinstellingen van het menu Lokaal beleid van het gedeelte Beveiligingsinstellingen. Zoek in het rechterdeel van het venster in de lijst met parameters de regel "Afsluiten: het wisselbestand wissen" en klik erop. Zet in het geopende venster de schakelaar op het tabblad "Lokale beveiligingsinstelling" op de stand "Ingeschakeld". Elke keer dat u afsluit, wordt de inhoud van het virtuele geheugen vernietigd.

Aanbevolen: