Hoe Maak Je Een Harde Schijf Verborgen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Harde Schijf Verborgen
Hoe Maak Je Een Harde Schijf Verborgen

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Verborgen

Video: Hoe Maak Je Een Harde Schijf Verborgen
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Soms moet u een of meer partities van uw harde schijf verbergen voor nieuwsgierige blikken. Natuurlijk kunt u meerdere accounts aanmaken en voor elk een wachtwoord toewijzen, maar er is een eenvoudigere uitweg: partities verbergen met behulp van het systeem zelf.

Hoe maak je een harde schijf verborgen
Hoe maak je een harde schijf verborgen

instructies:

Stap 1

De beschreven methode wordt gebruikt om partities op de harde schijf volledig te verbergen, d.w.z. u zult de sectie niet zien in Windows Verkenner, geen bestandsbeheerder, en ook niet wanneer u met de opdrachtregel werkt en wanneer u het systeem opstart in de veilige modus.

Stap 2

Regedit-registereditor zal worden gebruikt als het belangrijkste hulpmiddel voor verder werk. Het kan worden gestart met behulp van de applet "Run". Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Win + R. Typ regedit en klik vervolgens op OK of klik op de Enter-toets.

Stap 3

Open het gedeelte HKEY_LOCAL_MACHINE in het venster Register-editor dat verschijnt. Open vervolgens de volgende mappen in volgorde Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Policies, Explorer. Roep het contextmenu van de Explorer-map op door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer in het menu het gedeelte "Nieuw" en klik vervolgens op de regel "DWORD-waarde".

Stap 4

De parameter die u zojuist hebt gemaakt, moet worden gewijzigd van Nieuwe parameter # 1 in NoDrives. Om de eigenschappen van een nieuwe parameter te openen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het gedeelte 'Calculussysteem' en vink het selectievakje 'Decimaal' aan.

Stap 5

Kijk opnieuw en onthoud de letter van het gedeelte dat u wilt verbergen, want elke sectie heeft zijn eigen individuele betekenis. Als schijf "A" overeenkomt met een, komt schijf "B" overeen met twee, schijf "C" komt overeen met vier, enzovoort. Het principe is dat elke volgende waarde tweemaal de vorige is. Voer de waarde voor uw schijf in en klik op OK.

Stap 6

Om meerdere secties te verbergen, moet u een getal invoeren dat gelijk is aan hun som. Bijvoorbeeld 2 + 8 + 32 = 42, het is deze waarde die moet worden ingevoerd. Om het verbergen van stations te annuleren, moet u de parameter verwijderen die in het register is gemaakt.

Aanbevolen: