Een Kopie Van Een Document Maken A

Inhoudsopgave:

Een Kopie Van Een Document Maken A
Een Kopie Van Een Document Maken A

Video: Een Kopie Van Een Document Maken A

Video: Een Kopie Van Een Document Maken A
Video: Korte uitleg Een kopie maken van een google document 2024, April
Anonim

Vandaag is er een overgangsperiode in de workflow, wanneer een vel papier en een elektronisch bestand even waarschijnlijk een "document" zijn. En er zijn nog meer manieren om kopieën van originele documenten te maken, want naast het maken van kopieën van papieren documenten op papier, kunnen ze ook worden gekopieerd naar elektronische bestanden, net zoals bestanden zowel in elektronische als papieren vorm kunnen worden gekopieerd.

Een kopie van een document maken a
Een kopie van een document maken a

instructies:

Stap 1

Als het origineel een papieren document is en de kopie ervan ook op papier moet worden ontvangen, hebt u een kopieerapparaat nodig - "kopieerapparaat". Als u er thuis, op het werk of met vrienden geen toegang toe hebt, zoek dan een particulier bedrijf dat kopieerdiensten levert - veel fotostudio's maken bijvoorbeeld kopieën van documenten. In staatsinstellingen die verband houden met de documenten van de bevolking, kunt u ook een fotokopie maken - dergelijke diensten worden verleend in belastingkantoren, paspoortkantoren, pensioenfondsen, enz.

Stap 2

Als u een kopie van het originele papieren document in elektronische vorm nodig heeft, kunt u naast de scanner elke moderne camera gebruiken die de afbeelding in een bestand kan opslaan. Met deze twee apparaten (scanner en digitale camera) kunt u een elektronische kopie van het document van de hoogste kwaliteit krijgen. Als alleen de informatie in het document belangrijk is en de kwaliteit niet van belang is, kunt u de ingebouwde camera van uw mobiele telefoon of laptop gebruiken. Bestanden met kopieën van papieren documenten die zijn verkregen met een van de vermelde apparaten, kunnen verder zowel in elektronische vorm als afgedrukt met een printer worden gebruikt.

Stap 3

Als het originele document in elektronische vorm (in een bestand) is opgenomen en de kopie ervan ook een bestand moet zijn, kunt u een kopie maken met behulp van een computerprogramma dat is geïnstalleerd met het besturingssysteem van de computer - bestandsbeheer. Om het in Windows uit te voeren, drukt u gewoon tegelijkertijd op de WIN- en E-toetsen. Nadat u het bestand met het originele document in het geopende venster hebt gevonden, klikt u er eenmaal op met de linkermuisknop en drukt u vervolgens op de sneltoets CTRL + C, en daarna - de combinatie CTRL + V. Als resultaat is een bestand met dezelfde naam als en het originele document, maar met de toevoeging van "Kopie" aan het begin van de titel.

Stap 4

Als u een papieren kopie van een document in elektronische vorm moet maken, heeft u hiervoor een afdrukapparaat nodig - een printer. Als de computer op een dergelijk apparaat is aangesloten, drukt u na het openen van het originele document in de editor die overeenkomt met het formaat op de toetscombinatie CTRL + P en wordt het document verzonden om af te drukken. Een alternatieve methode kan worden gebruikt als er geen printer is, maar het is mogelijk om een document vanaf een computer te verzenden en te ontvangen op een telefoon die is uitgerust met een fax. Deze methode is zinvol om te gebruiken als de kwaliteit van de papieren versie er niet toe doet.

Aanbevolen: