Een Kopie Van Het Register Maken

Inhoudsopgave:

Een Kopie Van Het Register Maken
Een Kopie Van Het Register Maken

Video: Een Kopie Van Het Register Maken

Video: Een Kopie Van Het Register Maken
Video: How To Make Registry File 2024, Mei
Anonim

Strikt genomen is het maken van een kopie van het Windows-register alleen in theorie mogelijk, maar in de praktijk wordt dit niet gedaan. De reden is dat het register geen bestand of meerdere bestanden is, het is een soort virtuele structuur die door het systeem wordt gemaakt wanneer het besturingssysteem opstart, op basis van een reeks variabelen en hun waarden verkregen uit verschillende bronnen. Windows biedt echter een mechanisme waarmee u alle instellingen die deel uitmaken van het systeemregister, of een geselecteerd deel daarvan, kunt opslaan en vervolgens kunt herstellen.

Een kopie van het register maken
Een kopie van het register maken

instructies:

Stap 1

Open Windows Register-editor. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te klikken en "Register-editor" te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Als de weergave van dit pictogram is uitgeschakeld in de systeeminstellingen, kan exact hetzelfde contextmenu worden bekeken door op het item "Computer" in het hoofdmenu op de knop "Start" te klikken. Bovendien kan de register-editor worden geopend via het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's, dat wordt opgeroepen door op de toetscombinatie WIN + R te drukken of door het item "Uitvoeren" in het hoofdmenu te selecteren. Voer in het dialoogvenster de opdracht regedit in en klik op de knop "OK".

Stap 2

Open de sectie "Bestand" in het menu van de editor en selecteer het item "Exporteren" - op deze manier opent u het venster voor het opslaan van bestanden.

Stap 3

Typ een naam voor het bestand met de huidige systeemregisterinstellingen in het veld "Bestandsnaam". Het is het beste om de datum en tijd van de back-up in de naam aan te geven - dit maakt het gemakkelijker om met back-ups om te gaan als u ze nodig hebt.

Stap 4

Standaard wordt het bestand opgeslagen in de map "Mijn documenten", die zich op dezelfde schijf bevindt als waar het besturingssysteem zich bevindt. Als u een veiligere plaats wilt kiezen, doet u dit in de vervolgkeuzelijst "Map" helemaal bovenaan dit venster.

Stap 5

Selecteer een van de twee items in het gedeelte Exportbereik in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster. Door het vakje naast het item "Geselecteerde tak" aan te vinken, kunt u de gewenste registersleutel opgeven. Als het selectievakje voor het item "Volledig register" is ingesteld, worden de instellingen zonder uitzondering volledig opgeslagen.

Stap 6

Klik op de knop Opslaan. Het programma maakt een reservekopie van de instellingen van het systeemregister en slaat deze op in een bestand met de opgegeven naam en op de door u opgegeven locatie.

Aanbevolen: