Een Kopie Maken Van Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Een Kopie Maken Van Een USB-flashstation
Een Kopie Maken Van Een USB-flashstation

Video: Een Kopie Maken Van Een USB-flashstation

Video: Een Kopie Maken Van Een USB-flashstation
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, Mei
Anonim

Flash drives worden steeds vaker in ons leven geïntroduceerd. Klein en handig, in de vorm van sleutelhangers of imitaties van andere objecten (in de vorm van bollen en lippen, zakmessen en grappige figuren), zijn ze een integraal onderdeel van ons leven geworden. Om geen gegevens te verliezen, moet u kopieën van flashdrives maken.

Een kopie maken van een USB-flashstation
Een kopie maken van een USB-flashstation

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB-stick.

instructies:

Stap 1

Natuurlijk heeft elke gebruiker in zijn leven een situatie gehad waarin hij probeerde een groot bestand (HD-film bijvoorbeeld) van zijn computer af te gooien, maar hij kon zelfs geen 5 GB-bestand naar een 8 GB-flashstation overbrengen. Stel je de verbijstering voor van een persoon die geen 7 liter in een emmer van 10 liter past.

Stap 2

Dezelfde situatie doet zich voor bij iemand die zijn eerste flashdrive heeft gekocht en niet bekend is met het FAT 32-bestandssysteem, dat eenvoudigweg geen bestand groter dan 4 GB op de flashdrive kan opslaan. Het is ook vermeldenswaard dat dit systeem moet worden geformatteerd naar NTFS.

Stap 3

Dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren, omdat bij het formatteren alle gegevens worden gewist. Het is goed als u kiest voor "snelle" opmaak, wanneer alleen de partitietabel wordt gewijzigd. Met behulp van speciale programma's kunt u proberen de gegevens te herstellen die zich eerder op de flashdrive bevonden.

Stap 4

In ieder geval moet u regelmatig een back-up maken van alle inhoud van uw flashstation. Klik in Windows 7 in het menu "Deze computer" met de rechtermuisknop op het pictogram "Verwisselbare schijf" dat overeenkomt met uw USB-flashstation. Klik in het contextmenu dat wordt geopend met de linkermuisknop op "Kopiëren" en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de map of het logische station waar u gegevens van het flashstation wilt opslaan. Klik vervolgens met de linkermuisknop op "Plakken".

Stap 5

Er zou een balk moeten verschijnen die de voortgang van het kopiëren van bestanden toont. Als de strip niet verschijnt, hebt u iets verkeerd gedaan of was de grootte van de gekopieerde bestanden klein en had deze gewoon geen tijd om te verschijnen. Om dit te controleren, gaat u naar de map waar u de inhoud van de flashdrive hebt gekopieerd en controleert u of daar informatie staat. En vergeet niet om altijd back-ups te maken. Alleen dan kun je jezelf beschermen tegen ten minste een deel van het verdriet dat gepaard gaat met het verlies van informatie.

Aanbevolen: