Een Afbeelding Toepassen Op Een Schijf

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Toepassen Op Een Schijf
Een Afbeelding Toepassen Op Een Schijf

Video: Een Afbeelding Toepassen Op Een Schijf

Video: Een Afbeelding Toepassen Op Een Schijf
Video: Docs - Tekst over afbeelding - Instructie 2024, April
Anonim

Bij het kopen van een cd of dvd om er een film op te branden, ondertekenen pc-gebruikers deze meestal gewoon met een stift om niet te vergeten wat er staat. U kunt echter de originele afbeelding op de schijf plaatsen - dit is hoe u deze versiert en u weet altijd welke bestanden erop staan. En dat kan op drie manieren.

Een afbeelding toepassen op een schijf
Een afbeelding toepassen op een schijf

Noodzakelijk

  • - DVD drive met Light Scribe (brander);
  • - DVD-schijf met een speciale coating;
  • - Droppix- of Nero-programma.

instructies:

Stap 1

De eerste manier om een afbeelding op een schijf te zetten kan als volgt worden samengevat: u maakt een afbeelding voor een schijf en start een dvd-brander met Light Scribe.

Stap 2

Open dus elke gewenste afbeelding of maak uw eigen sjabloon met een grafische editor die voor u beschikbaar is. Pas ook monochroom toe, d.w.z. zwart-witmodus. Pas de positie aan afhankelijk van de grootte en vorm van de afbeelding die op de schijf moet worden toegepast. Vergeet niet dat er een gat in het midden van de schijf zit.

Stap 3

Start vervolgens het Light Scribe-stuurprogramma. Selecteer de beste kwaliteit in de instellingen en sla de wijzigingen op door op de knop "Ok" te klikken.

Stap 4

Start nu het Droppix-programma. Klik op het menu-item "Bestand", selecteer vervolgens het subitem "Openen" en de afbeelding die u nodig hebt. Selecteer in het menu aan de linkerkant het teken en het type inscriptie op de schijf.

Stap 5

Klik op de knop "Voorbeeld", pas de helderheid aan. Het is beter om de waarde klein te maken, anders wordt de helderheid van het beeld op de schijf "lam".

Stap 6

Plaats vervolgens de schijf in het station en klik op de knop "Branden". Wacht een paar minuten. Wanneer het proces van het opnemen van de afbeelding is voltooid, kunt u de schijf uit het station halen en deze bewonderen.

Stap 7

De tweede methode omvat het gebruik van de Nero Cover Designer-software. Hiervoor zijn geen speciale schijven nodig. Maak een hoes voor de schijf of importeer een bestand met een afbeelding van de voltooide hoes.

Stap 8

De laatste methode om een afbeelding of inscriptie op een schijf aan te brengen is ook niet bijzonder moeilijk. Als u echter op een blanco wilt afdrukken, hebt u een speciale printer nodig die een sleuf heeft voor het plaatsen van schijven en waarop u kunt afdrukken. De aankoop ervan is alleen gerechtvaardigd als u zich bezighoudt met de productie of reproductie van schijven. Anders zal deze techniek zichzelf niet snel terugbetalen.

Aanbevolen: