Een USB-flashstation Opstartbaar Maken Boot

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Opstartbaar Maken Boot
Een USB-flashstation Opstartbaar Maken Boot

Video: Een USB-flashstation Opstartbaar Maken Boot

Video: Een USB-flashstation Opstartbaar Maken Boot
Video: Bootable USB Flash Drive using Rufus (MBR/GPT, Legacy/UEFI) 2024, Mei
Anonim

Lange tijd bleven cd- of dvd-schijven de meest voorkomende draagbare opslag van informatie. Geleidelijk verliezen deze apparaten terrein en worden ze vervangen door USB-drives: zowel flashdrives als draagbare harde schijven. En zelfs sommige computers, zoals netbooks, zijn helemaal niet ontworpen om met schijven te werken. Er zit gewoon geen dvd-station in. Daarom wordt het noodzakelijk om het Windows-besturingssysteem vanaf een USB-stick te installeren.

Een USB-flashstation opstartbaar maken boot
Een USB-flashstation opstartbaar maken boot

Noodzakelijk

  • USB stick
  • dvd drive
  • Windows-schijf

instructies:

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat het USB-station wordt gedetecteerd voordat besturingssystemen worden geladen. Om dit te doen, moet je een reeks programma's vinden genaamd usb multiboot. Voer het programma Usb Disk Storage Format uit. Selecteer het NTFS- of FAT32-bestandssysteem, selecteer de gewenste flashdrive en druk op "start".

Stap 2

Voer het Grub4Dos-installatieprogramma uit. Selecteer in het venster dat verschijnt de gewenste flashcard en klik op "Installeren". Nu moet je de volgende bestanden naar de USB-stick kopiëren: grldr, memtest.img, bootfont.bin en menu.lst. Hiermee is de fase van het maken van een multiboot-flashstation afgesloten.

Stap 3

Om een USB-stick te maken van waaruit je het Windows-besturingssysteem kunt installeren, heb je een computer of laptop met een dvd-station nodig, of een externe USB-stick voor een netbook. Plaats de Windows-distributieschijf in het station en kopieer alle inhoud naar uw USB-flashstation.

Aanbevolen: