Hoe Maak Je Een Iso-image Opstartbaar Ultraiso

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Iso-image Opstartbaar Ultraiso
Hoe Maak Je Een Iso-image Opstartbaar Ultraiso

Video: Hoe Maak Je Een Iso-image Opstartbaar Ultraiso

Video: Hoe Maak Je Een Iso-image Opstartbaar Ultraiso
Video: Ultraiso: How To Create Iso File [ 2 Ways ] 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers, als ze een USB-flashstation met een besturingssysteem nodig hebben, wenden zich tot UltraISO. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en stelt je in staat om een opstartbare schijf te maken voor de meeste laptops en computers vanaf elke ISO-image en flashdrive. Er zijn drie hoofdmanieren.

Hoe maak je een iso-image opstartbaar ultraiso
Hoe maak je een iso-image opstartbaar ultraiso

Functies van het maken van een opstartbare ISO-image

Het enige dat de gebruiker nodig heeft, is een besturingssysteem in de vorm van een ISO-image (elk besturingssysteem is voldoende), een lege flashdrive en het UltraISO-programma. Ga als volgt te werk om een flashstation te vormen:

  1. Start UltraISO.
  2. Selecteer "Bestand" - "Open" in het menu.
  3. Specificeer het pad naar het OS-bestand in ISO-formaat en open het
  4. Klik in het UltraISO-menu op het item "Boot" en vervolgens op "Brand schijfimage".
  5. Geef in het veld "Schijf" het pad op naar de USB-flashdrive waarnaar de ISO-image van het besturingssysteem uiteindelijk zal worden geschreven. Indien nodig kunt u de USB-stick ook vooraf formatteren.
  6. Selecteer een opnamemethode. De beste optie zou zijn om de door het programma gespecificeerde methode standaard te laten - dit is de USB-HDD-methode.
  7. Klik op Opnemen.

Na het voltooien van al deze stappen, ontvangt de gebruiker een USB-drive die is voorbereid voor het werk.

Een USB-flashstation maken met een schijf

U kunt een USB-flashstation maken voor installatie, niet alleen met behulp van ISO, maar ook met een gewone optische cd / dvd-schijf met de OS-installatiedistributie erop. Om dit te doen, selecteert u het menu "Bestand" en selecteert u het item "Cd / dvd openen" en geeft u vervolgens het pad op naar de schijf die de bestanden bevat die nodig zijn voor het besturingssysteem.

Alle andere acties die nodig zijn om een USB-flashdrive met een besturingssysteem te maken, zijn vergelijkbaar met de acties van de eerste methode - u moet het menu "Boot" en "Brand disk image" selecteren. Dat is alles - u hoeft alleen maar op de knop "Branden" te klikken en te wachten tot het einde van dit proces.

Een USB-stick maken met OS-installatiebestanden

Er is nog een andere optie. De gebruiker heeft bijvoorbeeld geen ISO-image van het besturingssysteem en de schijf, maar de pc heeft een map die alle bestanden bevat die nodig zijn om het besturingssysteem te installeren.

Om van deze bestanden een opstartbare USB-drive te maken, moet u op het menu "Bestand" in UltraISO klikken en vervolgens het item "Nieuw" selecteren en op "Bootable CD / DVD-image" klikken. Daarna zal het programma een venster openen met een selectie van bestanden en mappen om te downloaden. Het vereiste bestand bevindt zich in de opstartmap en heet bootfix.bin.

Nadat u het bestand hebt geselecteerd, selecteert u de map in het onderste werkgedeelte van het programma dat alle benodigde bestanden van de OS-distributiekit bevat en verplaatst u vervolgens de inhoud van deze map naar het rechterbovengedeelte van de software.

Als er tegelijkertijd een blauwe indicator verschijnt, geeft dit aan dat de nieuwe afbeelding overvol is. In dit geval moet u een grootte van 4,7 GB kiezen.

Dat is alles, nu hoeft de gebruiker alleen nog dezelfde acties en commando's in UltraISO uit te voeren als hierboven, dat wil zeggen, klik op de Bootstrap en Record harde schijf image items. Daarna hoeft u alleen nog de opstartbare USB-flashdrive te gebruiken die verschijnt.

Aanbevolen: