Een Tuner Afstemmen Op Een Satelliet

Inhoudsopgave:

Een Tuner Afstemmen Op Een Satelliet
Een Tuner Afstemmen Op Een Satelliet

Video: Een Tuner Afstemmen Op Een Satelliet

Video: Een Tuner Afstemmen Op Een Satelliet
Video: How to Test your Satellite Tuners on your Enigma2 Receiver 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een satelliettuner is een complex proces. Dit komt allereerst door de directe afstemming van de antenne, waarvoor speciale apparatuur wordt gebruikt. Mensen die voor het eerst satelliettuners proberen af te stemmen, lopen tegen een aantal problemen aan.

Een tuner afstemmen op een satelliet
Een tuner afstemmen op een satelliet

Noodzakelijk

connectoren voor het aansluiten van de tuner op een tv en antenne, satelliettuner, satellietantenne, tv, handleiding van de tuner

instructies:

Stap 1

De eerste stap bij het opzetten van een satelliettuner is het bellen van een specialist die met speciale apparatuur de schotelantenne op de gewenste satelliet richt (positioneert). U kunt deze actie helaas niet zelf uitvoeren.

Stap 2

Satelliettuners en tv's hebben verschillende aansluitingen voor aansluiting. Het is noodzakelijk om degene te selecteren waarmee de satelliettuner op de tv wordt aangesloten. Moderne tv's hebben verschillende aansluitconnectoren. Meestal gebruiken ze een RCA- of HDMI-stekker als de tuner en tv dit toestaan.

Stap 3

Nadat alle connectoren zijn aangesloten, gaan we verder met het instellen van de tuner. Om dit te doen, moet u een willekeurig kanaal en het bijbehorende type instelling selecteren. Als het type AUTO is geselecteerd, vindt het afstemmen plaats in de automatische modus en worden de gevonden kanalen automatisch opgeslagen in het geheugen van de tuner. Hun volgnummer wordt opgenomen als de volgende nieuwe programma's worden gevonden. U kunt ook het afstemtype "Handmatig" selecteren - dan wordt alleen afgestemd op het kanaal dat was geselecteerd op het moment van afstemmen. Om het volgende kanaal te wijzigen, moet de tuner het juiste commando selecteren. Er is ook een fijnafstemming die een specifiek kanaal beter zal afstemmen.

Stap 4

De basisinstelling wordt als voltooid beschouwd, d.w.z. de satelliettuner kan worden bediend. Naast de basisinstelling heeft de tuner echter extra instellingen die de bediening comfortabeler maken. Zo kan de tuner worden ingesteld om automatisch aan en uit te gaan, de datum en tijd in te stellen. Met sommige tuners kunt u ook automatisch video opnemen op een pc of externe media.

Aanbevolen: