Hoe Een Satelliet Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Satelliet Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Hoe Een Satelliet Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Anonim

Met een schotelantenne kunt u niet alleen een digitaal tv-signaal ontvangen, maar ook, indien aangesloten op een computer, internetpakketten. Dit is hoe het aanzienlijk verschilt van de traditionele etherische. Het territorium of dekkingsgebied van de satelliet, waar het mogelijk is om het te ontvangen, hangt af van de locatie van de satelliet in een baan om de aarde. Voordat u doorgaat met het aansluiten van een offset-satellietschotel op een pc, moet u daarom twee parameters nauwkeurig berekenen: uw geografische coördinaten en de locatie van de satelliet.

Hoe een satelliet op een computer aan te sluiten?
Hoe een satelliet op een computer aan te sluiten?

Noodzakelijk

  • - programma voor het uitlijnen van de satellietantenne;
  • - Fastsatfinder-programma;
  • - DVB-kaart.

instructies:

Stap 1

Installeer de schotelantenne in een open ruimte, d.w.z. op een plaats waar een hoogbouw of een hoge boom met een spreidende kroon niet ervoor zal staan. Het belangrijkste is dat er vrije ruimte is in de richting van de satelliet, anders is het signaal zwak en constant onderbroken. Het kan op een beugel aan een muur worden geschroefd, in een tuin op een mast of op een dak: het belangrijkste is dat het ofwel zo horizontaal mogelijk is ten opzichte van de grond, of strikt verticaal. Dit maakt het verder gemakkelijker om de elevatie of kanteling van de antenne aan te passen.

Stap 2

Selecteer de satelliet waarvan u het signaal wilt ontvangen. Het dekkingsgebied is te vinden op www.lyngsat.com. Als u de coördinaten van uw stad niet weet, bepaal ze dan op de portal www.maps.google.com, waar u in de zoekbalk de naam van de nederzetting invoert, vervolgens over de rode markering beweegt die op de kaart verschijnt en op drukt de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu 'Wat is hier?' De zoekbalk bevat de coördinaten van de plaats.

Stap 3

Lijn de satellietschotel uit met de zon. U hebt software voor het uitlijnen van de satellietantenne nodig. Met zijn hulp kunt u de locatie aan de horizon van de zon op een specifiek punt op een bepaald tijdstip bepalen. De satelliet Euetelsat W4 36E (NTV +) bevindt zich bijvoorbeeld bijna op zijn zenit. Daarom moet de satellietschotel 's middags in dezelfde richting als de zon worden gedraaid. Pas vervolgens het signaal aan met de kantelhoek van de schotel. Houd rekening met de eigenschappen van de satellietschotelconverter. Het kan Ku-band (lineair, circulair) en C-band zijn - dit kenmerk is op zijn lichaam geschreven. Welke converter moet worden gebruikt, kunt u vinden op de website www.lyngsat.com over de parameters van satelliettransponders.

Stap 4

Installeer DVB-kaart en Fastsatfinder-software op uw pc. Selecteer de gewenste satelliet erin en in het vervolgkeuzemenu - de waarde van de transponders. Richt de antenne op de geselecteerde satelliet, stel de hellingshoek in, druk op de rode knop in het programma en begin langzaam de horizon te scannen door deze naar links en rechts te bewegen. Nadat u de sector bent gepasseerd, verhoogt of verlaagt u deze een graad en herhaalt u vanaf het begin. Wanneer een signaal verschijnt, zal het percentage van het vermogen zichtbaar zijn op het pc-scherm. Maximaliseer ze en bevestig de plaat. Pas vervolgens de signaalsterkte aan met de lineaire converter.

Aanbevolen: