Hoe Een Satelliet In De Ontvanger In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Satelliet In De Ontvanger In Te Stellen
Hoe Een Satelliet In De Ontvanger In Te Stellen

Video: Hoe Een Satelliet In De Ontvanger In Te Stellen

Video: Hoe Een Satelliet In De Ontvanger In Te Stellen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, Mei
Anonim

Met satelliet-tv kunt u digitale zenders in dvd-kwaliteit ontvangen. Gebruik hiervoor een speciaal apparaat - een ontvanger, die is aangesloten tussen de tv en de antenne. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan deze apparaten. Met hun hulp kunt u niet alleen tv-zenders bekijken, maar ze ook opnemen op uw harde schijf, om ze vervolgens op elk gewenst moment te bekijken. Het belangrijkste is om het correct te configureren.

Hoe een satelliet in de ontvanger in te stellen
Hoe een satelliet in de ontvanger in te stellen

Het is nodig

  • - satellietantenne;
  • - Satelliet ontvanger;
  • - coaxiale kabel;
  • - F-connectoren;
  • - televisie

instructies:

Stap 1

Installeer en stem een schotelantenne af. Dit kan met behulp van een kompas in azimut of in de zon. De laatste is de meest acceptabele optie.

Stap 2

Haal de 220V-stopcontact van de satellietontvanger uit het stopcontact. Dit is verplicht, anders kan het apparaat beschadigd raken. Strip de uiteinden van de coaxkabel en monteer de F-connectoren erop. Zorg ervoor dat het scherm de centrale kern niet raakt. Sluit de satellietschotel aan op de satellietontvanger (tuner) op de LBN IN-aansluiting.

Stap 3

Sluit de ontvanger aan op je tv. Om dit te doen, bevindt zich op het achterpaneel een set connectoren - scart, tulpen, HDMI en antenne-uitgang. Maak de verbinding beschikbaar. Selecteer daarna op de tv een geschikt kanaal en de satellietontvanger wordt erop weergegeven. Schakel de tuner in, het display zou niet de klok moeten oplichten, maar een willekeurig nummer. Selecteer de optie "Kanaal zoeken" en stem de tv handmatig af op de ontvanger. Daarna worden satelliet-tv-zenders alleen geschakeld door de afstandsbediening van de ontvanger.

Stap 4

Zet de MENU-knop op de tuner of de afstandsbediening aan en selecteer vervolgens "Antenne" of "Tuning", of "Install-search for channels" of "Search for channels". Ga naar het menu voor het instellen van LNB, DiSEqC, positioner, 0 / 12V, flitstoon.

Stap 5

Zorg ervoor dat de gewenste satelliet beschikbaar is in het tunermenu. Als het ontbreekt, voert u het handmatig in. Controleer de uitlijning van de satellietkop: lineair - universele LNB (frequentie 9750/10600), cirkelvormig - cirkelvormige LNB (frequentie 10750), C-band - C-band LNB (frequentie 5150). Deze technische gegevens staan op de satellietconverter (kop). Selecteer de gewenste satelliet en configureer de juiste DiSEqC-poort ervoor. Een veel voorkomende optie is voor 4 poorten. Als u één converter heeft, stelt u deze in op geen.

Stap 6

Schrijf bij het aansluiten van satellietconverters op de DiSEqC-schakelaar op op welke ingangen elke converter is aangesloten. Stel in het tunermenu de poorten van de DiSEqC-schakelaar in ten opzichte van de aangesloten satellietkoppen. Als u bijvoorbeeld zenders van de Amos 4w-satelliet wilt afstemmen, stelt u de Amos 4w-satelliet en de DiSEqC-poort in op 1/4 (of A) in het setup-menu. Scan het. Als het resultaat negatief is, stel dan in de instellingen in - de volgende poort, enz. Ga na het afstemmen verder met het installeren van de volgende satelliet die op de schotelantenne is afgestemd. Controleer de instellingen: positioner - uit, 0 / 12V - uit, toonflits - uit, LNB power - aan, DiSEqC protocol - stel de gewenste schakelaar in, DiSEqC poort - stel in conform.

Stap 7

Voeg het gewenste kanaal toe aan de satellietontvanger. Scan hiervoor een specifieke transponder op de gewenste satelliet. De instellingen vind je op de website www.flysat.com. Om de transponder te scannen, gaat u naar het menu van de satellietontvanger in de betreffende sectie. Selecteer degene die je nodig hebt, zo niet, voeg het dan handmatig toe. Druk op de knop op de afstandsbediening van de tuner om te scannen, dit kan worden bepaald aan de hand van de kleurmeldingen onderaan het tv-scherm

Stap 8

Selecteer handmatig of automatisch scannen. In het laatste geval bepaalt de tuner zelf welke werkende transponders er in zijn geregistreerd, en geeft hij een lijst met zenders weer. Omdat de positie van de satelliet voortdurend verandert, moet u de nieuwe gegevens in de gaten houden. Als de instellingen niet juist zijn, blijft het scherm zwart.

Stap 9

Maak een lijst met de meest bekeken kanalen. Markeer hiervoor via het menu van de satellietontvanger je favoriete zender en geef aan in welke categorie je deze wilt opslaan. Selecteer het item in het menu "Kanaaleditor - TV-zenders". Traditioneel worden deze acties uitgevoerd met de witte knop.

Aanbevolen: