Hoe Een Virtuele Schijfkopie Aan Te Koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virtuele Schijfkopie Aan Te Koppelen
Hoe Een Virtuele Schijfkopie Aan Te Koppelen

Video: Hoe Een Virtuele Schijfkopie Aan Te Koppelen

Video: Hoe Een Virtuele Schijfkopie Aan Te Koppelen
Video: 1. Virtuele Installatie van Windows 10: Het downloaden van een installatiemedia 2024, April
Anonim

Meestal wordt een schijfkopie gebruikt om de inhoud van een verwisselbare schijf met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid naar een ander vergelijkbaar medium over te brengen. Er is echter een klasse programma's die een schijflezer in het besturingssysteem kan imiteren en het afbeeldingsbestand zelf als verwisselbare media kan gebruiken. De procedure voor het maken van zo'n virtuele optische schijf van een imagebestand wordt "mounten" genoemd.

Hoe een virtuele schijfkopie aan te koppelen
Hoe een virtuele schijfkopie aan te koppelen

Noodzakelijk

Daemon Tools Lite-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik om de schijfkopie te koppelen, bijvoorbeeld een van de meest populaire emulators voor virtuele cd-/dvd-stations, Daemon Tools genaamd. De gratis versie van Daemon Tools Lite met een interface in het Russisch kan worden gedownload van de website van de fabrikant - https://daemon-tools.cc/rus/products/dtLite. Na installatie start het programma met de standaardinstellingen wanneer het besturingssysteem opstart en het pictogram in de lade plaatst (het "systeemvak" van de taakbalk)

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het Daemon Tools-pictogram in het systeemvak en het programma toont een contextmenu. Beweeg de cursor over het gedeelte met de titel Virtuele cd / dvd-rom. Direct na de installatie maakt het programma één virtuele schijf aan, maar later kunt u deze loskoppelen. Als er slechts één item in deze sectie is ("Het aantal schijven instellen"), betekent dit dat op dit moment alle virtuele schijven zijn uitgeschakeld. Beweeg in dit geval de cursor over dit ene item en selecteer de regel "1 drive" in de vervolgkeuzelijst. Het programma geeft een paar seconden lang een bord weer met de woorden "Virtuele afbeeldingen bijwerken", en wanneer het wordt gesloten, weet het besturingssysteem zeker dat de computer nog een optisch station heeft.

Stap 3

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het programmapictogram, ga opnieuw naar het gedeelte Virtuele cd / dvd-rom en plaats de muisaanwijzer op de regel die begint met de woorden "Drive 0". In de vervolgkeuzelijst moet u de opdracht "Afbeelding monteren" selecteren.

Stap 4

Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het bestand met de gewenste schijfkopie en klik op de knop "Openen". Het duurt een paar seconden voordat het programma de virtuele schijf in de virtuele schijf heeft gemount, en wat gebeurt er dan als een echte schijf in een echte schijflezer wordt gestoken. Meestal vindt het besturingssysteem een autorun-programma op de schijf en wordt het schijfmenu op het scherm weergegeven.

Aanbevolen: