Een ISO-schijfkopie Koppelen

Inhoudsopgave:

Een ISO-schijfkopie Koppelen
Een ISO-schijfkopie Koppelen

Video: Een ISO-schijfkopie Koppelen

Video: Een ISO-schijfkopie Koppelen
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Het delen van bestanden op internet is tegenwoordig enorm populair en daarom zijn er veel manieren om het te vereenvoudigen. Het archiefsysteem, waarmee meerdere bestanden tot één bestand kunnen worden gecombineerd, is bijvoorbeeld veel handiger om over te zetten. Een soort archief is een.iso-bestand, een afbeelding van een schijf met informatie.

Een ISO-schijfkopie koppelen
Een ISO-schijfkopie koppelen

instructies:

Stap 1

Om een virtuele schijf te mounten, heb je een virtuele schijf nodig. Het zal helpen om zo'n speciaal emulatorprogramma te maken, waarvan de keuze vrij breed is. Dus voor Windows XP is een van de meest bekende programma's Daemon Tools, maar de compatibiliteit met Windows Vista/7 laat veel te wensen over. Daarom verdient het voor deze systemen de voorkeur om Ultra ISO te gebruiken. Als u naast emulatie ook de inhoud van "compacts" wilt kunnen bewerken, moet u Nero of Alcohol 120% installeren.

Stap 2

Kijk op de officiële website van het programma om de nieuwste beschikbare versie te vinden. Het gebruik van de nieuwste updates verhoogt de stabiliteit van het programma en de compatibiliteit ervan met een groot aantal formaten (.iso is verre van het enige schijfkopiebestand dat u kunt tegenkomen). Nieuwere versies van Daemon Tools vereisen bijvoorbeeld veel minder manipulatie van de gebruiker in vergelijking met eerdere versies van het programma.

Stap 3

Ga na de installatie naar de map "Mijn Computer". Er zou een nieuwe schijf in moeten verschijnen, die u in de toekomst zult gebruiken. Door er met de rechtermuisknop op te klikken, ziet u het menu-item "mount to drive". Door op de knop te drukken, wordt een bestandsselectiemenu geopend, waarmee u de gewenste afbeelding moet vinden en openen. Na een paar seconden wordt de "schijf" in de schijf "geplaatst": dan kan deze worden gebruikt zoals elk echt medium.

Stap 4

Alle.iso-bestanden worden "gekoppeld" aan de emulator. Nadat u het bestand via de gebruikelijke "verkenner" hebt gevonden, kunt u de schijf openen met een dubbelklik en de inhoud bekijken met behulp van de geïnstalleerde software. Als de afbeelding niet wordt herkend, moet u het item "Bladeren" selecteren in het menu "Openen met" dat verschijnt, de werkende snelkoppeling van het geïnstalleerde programma zoeken en het selectievakje "Alle bestanden van dit type openen" aanvinken.

Aanbevolen: