Hoe Het Register Te Herstellen Zonder Een Back-up

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Herstellen Zonder Een Back-up
Hoe Het Register Te Herstellen Zonder Een Back-up

Video: Hoe Het Register Te Herstellen Zonder Een Back-up

Video: Hoe Het Register Te Herstellen Zonder Een Back-up
Video: Hoe een back-up van bestanden maken en het systeem resetten? | ASUS SUPPORT 2024, Mei
Anonim

Als uw besturingssysteem weigert op te starten en fouten geeft, kan een van de redenen een storing in systeembestanden en schade aan het Windows-register zijn. Een ervaren gebruiker maakt altijd een back-up van het systeemregister vóór grote wijzigingen, om het systeem in geval van storing in een eerdere staat te herstellen. Als een dergelijke kopie niet bestaat, kunt u kopieën van Windows zelf gebruiken.

Hoe het register te herstellen zonder een back-up
Hoe het register te herstellen zonder een back-up

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Start uw computer op vanaf een optische DOS-schijf. U kunt elke serviceschijfeenheid met een Dos-systeem gebruiken. Om uw computer vanaf schijf op te starten, configureert u de opstartpartitie in het BIOS. In de regel zijn er veel versies van dit systeem op internet. Kies de optie die het beste bij je past. Voer de opdracht SCANREG / RESTORE in en druk op enter op uw toetsenbord. Selecteer een van de opties voor registerkopieën uit de lijst - ze worden automatisch opgeslagen door het besturingssysteem elke keer dat u zich met succes aanmeldt bij het systeem (maar meestal worden er niet meer dan vijf opgeslagen).

Stap 2

Selecteer de laatste kopie van het register op de datum en tijd waarop het is gemaakt. Druk op enter en geef het programma de tijd om de bewerking te voltooien - op moderne computers gebeurt dit vrij snel. U kunt zelf een reservekopie van het register opslaan met het commando SCANREG / BACKUP.

Stap 3

Deze procedure moet elke keer worden uitgevoerd voordat u toepassingen installeert die wijzigingen aanbrengen in de systeembestanden van het besturingssysteem. Als u niet zeker weet of applicaties die van internet zijn gedownload veilig zijn, kunt u deze beter niet installeren, omdat dit niet alleen kan leiden tot schade aan het besturingssysteem, maar ook aan de componenten van de pc.

Stap 4

Start je computer opnieuw op. Herstel vindt plaats tot het moment waarop deze back-up is gemaakt. Alle geïnstalleerde programma's en andere wijzigingen in het register na dit punt zullen onherstelbaar verloren gaan. Het is ook vermeldenswaard dat u voor de meest optimale oplossing voor dit probleem niet alleen back-ups van het computerregister, maar ook van het hele besturingssysteem moet maken en kopieën van gegevens op verwisselbare media moet opslaan. Gebruik gelicentieerde software om alle informatie veilig te houden.

Aanbevolen: