Hoe Maak Je Een Waterkoelsysteem?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Waterkoelsysteem?
Hoe Maak Je Een Waterkoelsysteem?

Video: Hoe Maak Je Een Waterkoelsysteem?

Video: Hoe Maak Je Een Waterkoelsysteem?
Video: Custom waterkoeling basics - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Nu denken velen na over hoe ze de koeling van hun computer kunnen verbeteren en het geluidsniveau kunnen verminderen. Een van de beste opties in dit geval is het waterkoelsysteem. Het enige dat stopt is de prijs. Daarom is het beter om het zelf te doen.

Hoe maak je een waterkoelsysteem?
Hoe maak je een waterkoelsysteem?

Noodzakelijk

  • - pomp;
  • - warmtewisselaar;
  • - koelkoppen;
  • - ventilator en behuizing;
  • - buizen;
  • - opslagtank.

instructies:

Stap 1

Koop koelkoppen om te beginnen met het bouwen van uw waterkoelsysteem. Kies om te beginnen de juiste kop, op basis van uw financiële mogelijkheden. Let op het materiaal - het is beter om koperen koppen te kopen. Als je een koelsysteem voor een videokaart moet voorbereiden, neem dan twee koppen. Koop ze op sites https://www.dangerdenstore.com/home.php,

Stap 2

Selecteer een pomp om een waterkoelsysteem te bouwen. Het is beter om een lineaire pomp te kiezen met de mogelijkheid om er stroom op aan te sluiten via een computervoeding. Zorg er ook voor dat de pomp een sterke hydrostatische kop heeft - hij is betrouwbaar en kan een goed debiet leveren. Installeer de pakking tussen de behuizing en de pomp. Sluit vervolgens de warmtewisselaar aan - dit is een spoel die is ontworpen om warmte uit de vloeistof te verwijderen. In functie lijkt het op een autoradiator. Je kunt er natuurlijk geen waterkoelsysteem mee ontwerpen, maar er zijn vakmensen die de kern van de kachel gebruiken. Maak het schoon en vervang de buizen.

Stap 3

Construeer de behuizing - dit kan worden gedaan met behulp van een plaat metaal of karton. Bevestig de ventilatoren eraan, sluit de mantel met tape aan op de radiator. Hoe groter de afstand tussen het oppervlak van het koellichaam en de ventilatoren, hoe beter. Als reservoir kunt u een eenvoudige container met deksel gebruiken voor het vullen van vloeistof, inlaat- en uitlaatsproeiers. U kunt ook een gesloten cyclus maken - hiervoor moet u een dompelpomp gebruiken die zich in een tank met een vloeistof bevindt. Sluit de inlaat aan op de buis. Voeg koelmiddel toe aan het water. U kunt de autoversie gebruiken om met uw eigen handen een waterkoelsysteem te maken.

Stap 4

Laat de watercyclus een paar uur buiten de computer draaien - dit maakt het voor u gemakkelijker om lekken uit het systeem op te sporen, wikkel alle aansluitingen met doekjes zodat er geen vloeistof op de systeemcomponenten komt.

Aanbevolen: