Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Stellen
Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Stellen

Video: Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Stellen

Video: Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Stellen
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Al vele jaren betreden moederborden met geïntegreerde geïntegreerde oplossingen, die vaak budgettair worden genoemd, de IT-markt. Dit zijn voornamelijk audio- en videoadapters, waarvan bepaalde modellen vrij moeilijk te configureren zijn.

Hoe de geïntegreerde grafische kaart in te stellen
Hoe de geïntegreerde grafische kaart in te stellen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je controleren welke videokaart je momenteel gebruikt: discreet of ingebouwd. De eenvoudigste manier is om de zijklep van de systeemeenheid te openen en te controleren op een discrete grafische kaart. Als er geen is, hebt u het recht om te geloven dat het de ingebouwde adapter is die werkt.

Stap 2

U kunt de "native" videokaart activeren of deactiveren in het BIOS SETUP-menu. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op door het juiste item in het menu Start te selecteren. Wanneer u uw computer opstart, moet u op de toetsen Delete, Tab of F2 drukken. De keuze van de sleutel hangt af van de fabrikant van uw BIOS-chip.

Stap 3

In het geladen blauwe venster moet u de sectie met de geïntegreerde apparaatinstellingen vinden. Selecteer het apparaat en druk op de Enter-knop. Selecteer Auto of Ingeschakeld in de lijst met parameters. De tweede parameter is geforceerd, dus deze wordt in extreme gevallen gebruikt of om niet opnieuw in het BIOS te komen.

Stap 4

Om het BIOS SETUP-menu te verlaten en alle wijzigingen op te slaan, drukt u op de F10-toets. Selecteer in het venster dat verschijnt de optie Ja of OK.

Stap 5

Wanneer het welkomstscherm verschijnt, navigeert u naar de applet Eigenschappen voor beeldscherm. Het kan worden opgeroepen via het contextmenu van het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad en selecteer Eigenschappen.

Stap 6

Ga naar het laatste tabblad en controleer op de aanwezigheid van de naam van uw videoadapter, bijvoorbeeld "Standard Monitor on Mobile Intel 965". Hier kunt u de huidige schermresolutie wijzigen.

Stap 7

Klik in hetzelfde venster op de knop "Geavanceerd", een nieuw venster wordt geopend met verschillende tabbladen ("Algemeen", "Monitor", enz.). Allereerst moet u de waarde van de schermscan wijzigen. Om dit te doen, selecteert u op het tabblad "Monitor" de grootste waarde in de vervolgkeuzelijst.

Stap 8

Een groot aantal ingebouwde videoadapters wordt beperkt door de hierboven beschreven instellingen. De volledige reeks opties is meestal te vinden op kaarten met een hoge waarde, hoewel een goede helft van de gebruikers ze helemaal niet gebruikt.

Aanbevolen: