Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Schakelen
Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Grafische Kaart In Te Schakelen
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Geïntegreerde videokaarten zijn een speciale chip die videosignalen verwerkt en verzendt. Door het gebruik van deze apparaten kun je besparen op de aanschaf van een volwaardige videokaart. Meestal worden deze chips gebruikt in kantoor-pc's.

Hoe de geïntegreerde grafische kaart in te schakelen
Hoe de geïntegreerde grafische kaart in te schakelen

Noodzakelijk

  • - Nvidia-configuratiescherm;
  • - AMD Power Express.

instructies:

Stap 1

Wanneer ze met een stationaire computer werken, gebruiken ze meestal het BIOS-menu om de actieve videoadapter te wijzigen. Zet uw pc aan en druk op de gewenste toets. Je kunt de naam ervan zien in het opstartmenu.

Stap 2

Selecteer het menu Video-opties of Geavanceerde instellingen. Zoek in het submenu Video naar PCI (AGP). Stel de parameter hiervoor in op Uitschakelen. Houd er rekening mee dat het soms nodig is om eerst de on-chip chip te activeren.

Stap 3

Keer terug naar het hoofd-BIOS-menu door meerdere keren op de Esc-toets te drukken. Sla de configuratie op. Selecteer hiervoor het item Opslaan en afsluiten. Als deze methode niet helpt om de geïntegreerde videokaart te activeren, verwijder dan de discrete hardware.

Stap 4

Koppel de computer los van de netvoeding en open de behuizing van de systeemeenheid. Koppel de monitorkabel los van de discrete grafische kaart. Sluit hem aan op de uitgang van de geïntegreerde chip. Verwijder de videokaart door de vergrendeling te verschuiven. Zet de computer aan en zorg ervoor dat de monitor een beeld weergeeft.

Stap 5

Mobiele computers gebruiken vaak twee videoadapters tegelijk. Om van apparaat te wisselen, moet u extra applicaties installeren. Werk de stuurprogramma's van uw grafische kaart bij met behulp van de bronnen die beschikbaar zijn op de officiële website van uw laptopfabrikanten.

Stap 6

De keuze van de toepassing hangt volledig af van de fabrikant van de centrale processor die in de mobiele computer is geïnstalleerd. Installeer het Nvidia-configuratiescherm of AMD Power Express-software.

Stap 7

Start uw laptop opnieuw op en open de geïnstalleerde applicatie. Selecteer in het geval van het Nvidia-programma de gewenste videoadapter en ga naar de optie "Activeren". Wacht tot het grafische apparaat verandert.

Stap 8

Voor AMD Power Express klikt u eenvoudig op de knop Low GPU Power. Het vervangen van de adapter gebeurt meestal zonder de laptop opnieuw op te starten.

Aanbevolen: