Hoe Kies Je Een Gesplitst Systeem?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Gesplitst Systeem?
Hoe Kies Je Een Gesplitst Systeem?

Video: Hoe Kies Je Een Gesplitst Systeem?

Video: Hoe Kies Je Een Gesplitst Systeem?
Video: Skeletal System | Human Skeleton 2024, Mei
Anonim

Op dit moment bieden veel bedrijven airconditioners met verschillende functies aan. Volgens een bepaalde reeks criteria kunt u het perfecte splitsysteem kiezen dat u zal bevallen. Laten we dus eens kijken naar de belangrijkste punten.

Intern blok van een gesplitst systeem
Intern blok van een gesplitst systeem

instructies:

Stap 1

Gesplitste systemen kunnen een omvormer zijn - ze onderscheiden zich gunstig door het feit dat ze een vermogensregelaar hebben die de intensiteit van de koeling soepel verandert. Daarom zijn dergelijke modellen vanwege de soepele werking energiezuiniger en duurzamer, maar aanzienlijk duurder. Een eenvoudigere en meer betaalbare optie zijn modellen zonder omvormer. Ze werken of gaan uit, er zijn geen tussenfasen.

Stap 2

Een ander belangrijk criterium is de capaciteit van de airconditioner. Gemiddeld wordt het als volgt berekend: 1 kW per 10 m² M. Er moet echter met veel meer factoren rekening worden gehouden: hoeveel mensen er in de kamer zijn, aan welke kant van de wereld de ramen staan, welke huishoudelijke apparaten zich in de kamer bevinden. Elk van deze factoren heeft een ernstige invloed op de vermogensberekening. In elk geval is het raadzaam om, voordat u een airconditioner koopt, een adviseur te raadplegen, omdat een fout in beide richtingen ongewenst is. Een te zwak split-systeem kan de ruimte eenvoudigweg niet koelen en een te krachtig systeem veroorzaakt tocht en gaat te vaak aan en uit, wat duidelijk niet ten goede komt aan de ventilatoren en de compressor.

Stap 3

Uw comfort wordt beïnvloed door het geluidsniveau. Daarom wordt de buitenunit met de compressor extern gemonteerd. Op voorwaarde dat het niet defect is en correct is geïnstalleerd, is het volledig onhoorbaar in een afgesloten ruimte (tijdens de werking van de airconditioner wordt aanbevolen om de ramen te sluiten om de kamer koel te houden). Maar in ieder geval is het de moeite waard om te proberen het model met de laagste geluidsniveaus te kiezen, zodat er geen problemen zijn met buren. De binnenunit werkt veel stiller dan de buitenunit en de meeste modellen hebben een “rustgevende slaap” functie, dus het is heel eenvoudig om een splitsysteem te kiezen dat je niet zal storen.

Stap 4

Nadat u de basisparameters hebt behandeld, moet u op extra functies letten. Moderne huishoudelijke airconditioners voor wandmontage zijn uitgerust met verschillende extra functies, bijvoorbeeld: verwarming, luchtontvochtiging, blaasmodus; er kunnen verschillende filters en ionisatoren worden ingebouwd. Dus na het definiëren van de vorige hoofdpunten, is het gemakkelijk om een model te vinden dat volledig aan uw behoeften voldoet.

Aanbevolen: