Hoe Het Moederbord Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Bekijken?
Hoe Het Moederbord Te Bekijken?

Video: Hoe Het Moederbord Te Bekijken?

Video: Hoe Het Moederbord Te Bekijken?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Het is niet moeilijk om naar het moederbord te kijken. Dit is meestal het grootste bord in de computer. Het is echter niet altijd mogelijk om de computer uit elkaar te halen. Bijvoorbeeld als de computer onder garantie valt of het een laptop is. In dit geval zijn speciale testprogramma's nodig.

Typisch moederbord
Typisch moederbord

Noodzakelijk

Krullende schroevendraaier of geïnstalleerde Everest-software

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om uw computer opnieuw op te starten. Veel moederborden tonen bij het opstarten een naamlogo op het scherm. Je moet het gewoon onthouden.

Stap 2

Als zo'n logo niet bestaat, probeer dan het type moederbord te bepalen met behulp van het Everest-programma. Dan hoeft u de computerkast niet te openen. Start Everest, wacht terwijl het programma alle componenten van uw computer detecteert. De naam van het moederbord is te zien in het gedeelte "Moederbord" of helemaal aan het begin van het rapport van het programma.

Op dezelfde manier kunt u het merk van het moederbord bepalen met behulp van de programma's SiSoft Sandra of hwinfo32.

Stap 3

Als de programma's het moederbord niet kunnen identificeren (wat soms gebeurt op merkcomputers), hoeft u alleen maar de computerbehuizing te openen. Schakel allereerst uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact! Zelfs in een uitgeschakelde computer, als de stroom niet is losgekoppeld, zijn er voldoende spanningen om het moederbord te beschadigen wanneer het wordt kortgesloten. Gebruik een krultang om de bevestigingsschroeven op de linkerklep van de computer te verwijderen (of met de hand als u speciale schroeven met een grote kop hebt). Schuif het deksel voorzichtig een paar centimeter terug en verwijder het. Het grote bord waarop de meeste componenten zijn geïnstalleerd, is het moederbord van de computer. De fabrikant is meestal wit geschilderd op het koellichaam van de Northbridge en het model is tussen de uitbreidingsslots geschreven. Als de naam door stof niet leesbaar is, kan deze worden verwijderd met een zachte borstel en een luchtstroom uit bijvoorbeeld een föhn.

Aanbevolen: