Hoe Informatie Aan Het Register Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Aan Het Register Toe Te Voegen
Hoe Informatie Aan Het Register Toe Te Voegen

Video: Hoe Informatie Aan Het Register Toe Te Voegen

Video: Hoe Informatie Aan Het Register Toe Te Voegen
Video: Rekenmachine 2024, April
Anonim

Het systeemregister van de computer slaat informatie op over de parameters en instellingen van het besturingssysteem, programma's en hardware. Wanneer het programma is geïnstalleerd, wordt informatie hierover automatisch in het register ingevoerd. Maar in sommige gevallen wordt de gebruiker geconfronteerd met de noodzaak om informatie handmatig in het systeemregister in te voeren.

Hoe informatie aan het register toe te voegen
Hoe informatie aan het register toe te voegen

instructies:

Stap 1

Om met het systeemregister in het Windows-besturingssysteem te werken, is er een speciaal hulpprogramma - de register-editor. Om het uit te voeren, klikt u in OS Windows XP op: "Start - Uitvoeren", voert u de opdracht regedit in en klikt u op OK. Klik in Windows 7 op Start, typ regedit in het zoekvak en druk op Enter.

Stap 2

Stel dat u informatie aan het systeemregister moet toevoegen om een programma automatisch te starten bij het opstarten van de computer, laat het dan "Kladblok" zijn. Als het besturingssysteem op uw C-schijf staat, is het pad naar Kladblok: C: / Windows / System32 / notepad.exe

Stap 3

In het Windows-besturingssysteem kunnen programma's die automatisch starten bij het opstarten van het systeem zich in verschillende registersleutels bevinden. In het bijzonder onder HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Run. Ga in de register-editor langs dit pad, selecteer het gedeelte Uitvoeren met de muis. U zult er verschillende automatisch startende programma's in zien - bijvoorbeeld firewall- en antivirussoftware.

Stap 4

Om Kladblok automatisch te laten starten wanneer u uw computer opstart, moet u de bijbehorende sleutel toevoegen aan het gedeelte Uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop in het rechtervenster van de Register-editor en selecteer Nieuw - Stringwaarde. De naam kan van alles zijn, bijvoorbeeld Kladblok.

Stap 5

Nu moet u het pad naar het uitvoerbare bestand toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de nieuw aangemaakte Notepad-stringparameter, klik op "Bewerken". Voer in het geopende venster de regel "Waarde" in: "C: / Windows / System32 / notepad.exe" Let op de aanhalingstekens - dat zouden ze moeten zijn.

Stap 6

Informatie is toegevoegd aan het register. Sluit de editor en start uw computer opnieuw op. Als je alles goed hebt gedaan, zie je nadat de computer is opgestart een open Kladblok. Het begint bij het opstarten van Windows totdat u de registersleutel verwijdert die u met de autorun-sleutel hebt gemaakt.

Aanbevolen: