Een Bereik Instellen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Bereik Instellen In Excel
Een Bereik Instellen In Excel

Video: Een Bereik Instellen In Excel

Video: Een Bereik Instellen In Excel
Video: Excel: Een bereik een naam geven 2024, April
Anonim

Microsoft Office Excel is de meest gebruikte applicatie om met relatief kleine hoeveelheden gegevens te werken. Deze spreadsheet-editor biedt de mogelijkheid om een vrij brede reeks ingebouwde functies te gebruiken voor wiskundige en statistische verwerking van door de gebruiker ingevoerde waarden. Vaak vereisen dergelijke functies het specificeren van het bereik van tabelcellen waaruit ze gegevens moeten halen voor hun werk.

Een bereik instellen in Excel
Een bereik instellen in Excel

Noodzakelijk

tabeleditor Microsoft Office Excel

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Excel, laad de gewenste tabel, plaats de cursor in de cel waar de formule moet komen en klik op het bijbehorende pictogram links van de formulebalk. Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend de gewenste functie, selecteer deze en klik op de knop OK. De wizard Formule invoegen opent een dialoogvenster en plaatst de cursor in het eerste veld van het formulier.

Stap 2

Selecteer met de muis het gewenste bereik van tabelcellen - dit kunnen meerdere cellen in een van de kolommen of rijen zijn, of een heel gebied dat een reeks cellen van meerdere rijen en kolommen bevat. Als u een hele kolom of rij als een cellenbereik wilt specificeren, klikt u gewoon op de kop ervan. Excel zelf codeert alles wat u hebt geselecteerd op de vereiste manier en plaatst het bijbehorende record in het formulierveld waar de invoercursor zich bevindt.

Stap 3

Herhaal deze handeling om indien nodig het gewenste bereik in elk veld op te geven. Nadat u klaar bent met het invoeren van de functieargumenten en op OK klikt, wordt de formule, samen met de bereiken, in de tabelcel geplaatst.

Stap 4

U kunt een celbereik "handmatig" invoeren, dat wil zeggen, gebruik niet de mogelijkheid van de spreadsheeteditor om het geselecteerde gebied automatisch te detecteren en om te zetten met de muis naar het overeenkomstige record. Om dit te doen, plaatst u na het inschakelen van de modus voor het bewerken van de inhoud van een cel met een formule (F2) de cursor op de plaats waar de bereikaanduiding moet worden geplaatst. Voer vervolgens een verwijzing in naar de eerste cel (linksboven), plaats een dubbele punt en voer een verwijzing in naar de laatste cel (rechtsonder).

Stap 5

Meestal bevat een link een of twee letters van het Latijnse alfabet (geeft een kolom aan) en een cijfer (geeft een tekenreeks aan). Als er echter een andere linkstijl is opgegeven in de instellingen, zijn beide delen getallen, maar vóór het kolomnummer moet u de letter C plaatsen (dit is een Engelse letter) en vóór het rijnummer - R Geef niet beide vereiste parameters op om naar alle cellen van een rij of kolom te verwijzen - de hele kolom D kan bijvoorbeeld worden gelabeld als D: D.

Aanbevolen: