Hoe Op Te Slaan In .dbf-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Slaan In .dbf-formaat
Hoe Op Te Slaan In .dbf-formaat

Video: Hoe Op Te Slaan In .dbf-formaat

Video: Hoe Op Te Slaan In .dbf-formaat
Video: how to convert .dbf to .xlsx without any software 2024, Mei
Anonim

Het dbf-formaat wordt vaak gebruikt als een van de methoden voor het opslaan van tabelgegevens, verschillende statistieken, databases, enz. Tegenwoordig is het gebruik van bestanden van dit formaat zeldzaam vanwege de veroudering van het formaat.

Hoe op te slaan in.dbf-formaat
Hoe op te slaan in.dbf-formaat

Noodzakelijk

MS Office Excel-programma of zijn analoge Open Office

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Office Word als u er een op uw computer heeft, zo niet, download het en gebruik de proefversie. Selecteer met behulp van het menu "Bestand" het document dat u nodig hebt in het venster van de bestandsbrowser.

Stap 2

Bewerk indien nodig het document in het programma, breng de nodige wijzigingen aan en ga naar het tabblad op de eerste pagina. Sla op met behulp van het menu "Bestand", waarbij u het dbf-formaat in de extensie specificeert met behulp van het vervolgkeuzemenu. U kunt het beste dbf-3 selecteren, dat door de meeste programma's kan worden gelezen.

Stap 3

Ga naar het tabblad op de tweede pagina van het document en herhaal dezelfde actie. Houd er rekening mee dat u het beste alle pagina's van een document in hetzelfde formaat kunt opslaan. Het document volledig opslaan als dbf-bestand wordt niet verstrekt, wat gedeeltelijk verklaart dat de toestemming verouderd is.

Stap 4

Om in de toekomst een bestand van dit formaat te openen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Openen met.." in het contextmenu en selecteert u Microsoft Office Excel of een andere analoog die op uw computer is geïnstalleerd in de lijst met programma's. Merk op dat lezen ook beschikbaar is voor andere programma's, vooral als de dbf-3-extensie is opgegeven.

Stap 5

Let op de bestandsindelingen die vergelijkbaar zijn met Data Base File voor het werken met databases. Ze zijn het meest geoptimaliseerd voor basisfuncties, veelzijdig voor gebruik door de meeste programma's en hebben minder kleine fouten, zoals coderingsproblemen die vaak voorkomen in dbf. Hun voordelen zijn ook dat u eenvoudigweg geen tijd hoeft te besteden aan het maken van een afzonderlijk bestand van elke pagina van het document, en vervolgens ook tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar het gewenste bestand tussen de stapel gegevens.

Aanbevolen: