Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan In De Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan In De Opera
Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan In De Opera

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan In De Opera

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Te Slaan In De Opera
Video: Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Windows 10 2024, April
Anonim

Een speciaal onderdeel, een wachtwoordmanager, is verantwoordelijk voor het opslaan van logins en wachtwoorden in Opera. Standaard is het ingeschakeld, maar tijdens het gebruik van de browser kunt u per ongeluk op de deactiveringsknop drukken, die elke keer wordt weergegeven in het dialoogvenster voor het opslaan van wachtwoorden. Er is ook een knop in dit dialoogvenster, die de beheerder verbiedt om autorisatiegegevens voor een specifieke site op te slaan. Al deze beperkende opdrachten kunnen later worden geannuleerd en de optie voor het onthouden van wachtwoorden van de browser kan worden hersteld.

Hoe een wachtwoord op te slaan in de Opera
Hoe een wachtwoord op te slaan in de Opera

instructies:

Stap 1

Wanneer de gebruikersnaam en het wachtwoord die zijn ingevoerd in het autorisatieformulier op een site worden verzonden, toont de wachtwoordbeheerder een smal extra paneel boven de pagina. Aan de rechterkant zijn er knoppen "Opslaan" en "Nooit", en aan de linkerkant is er een voorstel om de ingevoerde gegevens op te slaan. Klik op "Opslaan" als u wilt dat Opera deze gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt. In dit geval worden deze twee velden, de volgende keer dat u de pagina bezoekt, omgeven door een extra geel kader - door deze functie kunt u bepalen of de wachtwoordbeheerder gegevens heeft opgeslagen voor dit autorisatieformulier. Als u in plaats van de knop "Opslaan" op de knop "Nooit" in het dialoogvenster klikt, wordt de wachtwoordbeheerder uitgeschakeld.

Stap 2

Om de gedeactiveerde wachtwoordbeheerder opnieuw in te schakelen, opent u het browsermenu en klikt u in het gedeelte "Instellingen" op de regel "Algemene instellingen" - dit geeft toegang tot het paneel voor het wijzigen van de basisinstellingen van Opera. Dit kan ook door op de sneltoetsen CTRL + F12 te drukken.

Stap 3

Ga naar het tabblad Formulieren van het venster Voorkeuren. De instelling die u nodig heeft, wordt hier aangegeven door het opschrift "Wachtwoordbeheer inschakelen" - vink het vakje ernaast aan. Sluit het voorkeurenvenster door op de knop "OK" te klikken en de wachtwoordbeheerder begint met het bijhouden van de ingevoerde inloggegevens.

Stap 4

Als u ooit weigerde de ingevoerde gegevens voor slechts één specifieke site op te slaan in het dialoogvenster voor het opslaan van wachtwoorden, dan moet u een dergelijke ban annuleren door het overeenkomstige teken in de lijst met opgeslagen wachtwoorden te verwijderen. Om dit te doen, zoals in de vorige stap, opent u het browserinstellingenvenster (CTRL + F12) en gaat u naar het tabblad "Formulieren".

Stap 5

Klik op de knop "Wachtwoorden" en zoek de sitenaam die u nodig hebt in de lijst met webbronnen waarvoor ooit autorisatie is vereist. Klik op de gevonden regel en u ziet het subitem erin geplaatst, waarin geen login is - klik erop en vervolgens op de knop "Verwijderen". Sluit daarna de lijst met aanmeldingen (de knop "Sluiten") en het instellingenvenster (de knop "OK"). De volgende keer dat u het autorisatieformulier invult op de pagina die uit de lijst is verwijderd, toont de wachtwoordbeheerder zijn standaarddialoogvenster voor het opnieuw opslaan van autorisatiegegevens.

Aanbevolen: