Hoe Een Afbeelding Op Een Transparante Achtergrond Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Op Een Transparante Achtergrond Op Te Slaan
Hoe Een Afbeelding Op Een Transparante Achtergrond Op Te Slaan

Video: Hoe Een Afbeelding Op Een Transparante Achtergrond Op Te Slaan

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2023, Februari
Anonim

Niet alle grafische formaten ondersteunen beeldtransparantie, dus als u een afbeeldingsbestand met onzichtbare gebieden moet maken, moet u een toepassing gebruiken die de mogelijkheid heeft om het resultaat van het werk in de vereiste formaten op te slaan. De meest gebruikte grafische editor die tegenwoordig wordt gebruikt om afbeeldingen te maken en te wijzigen, is Adobe Photoshop - het kan natuurlijk afbeeldingen opslaan met transparante achtergronden.

Hoe een afbeelding op een transparante achtergrond op te slaan
Hoe een afbeelding op een transparante achtergrond op te slaan

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en maak een nieuw document van het gewenste formaat. Om het bijbehorende dialoogvenster te openen, opent u de sectie "Bestand" in het menu en selecteert u de opdracht "Nieuw" of drukt u gewoon op de toetsencombinatie ctrl + n. Geef de afmetingen op in de velden "Breedte" en "Hoogte". Zorg ervoor dat Transparant is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Achtergrondinhoud en klik vervolgens op OK.

Stap 2

Plaats uw afbeelding in het gemaakte document met een transparante achtergrond. Als het in een bestand is opgeslagen, open dan dezelfde sectie "Bestand" in het menu van de grafische editor en selecteer het commando "Plaats". Als gevolg hiervan wordt een venster geopend waarin u het gewenste bestand moet vinden, het moet selecteren en op de knop "Plaats" moet klikken. De afbeelding wordt in het midden van het document geplaatst en de transformatiemodus wordt onmiddellijk geactiveerd - u kunt de afbeelding verplaatsen met de muis of met de navigatietoetsen. Bovendien kunt u in deze modus de grootte van de ingevoegde afbeelding wijzigen, de verhoudingen wijzigen en roteren.

Stap 3

Selecteer de kwaliteitsinstellingen en selecteer het formaat van de opgeslagen afbeelding. Om dit te doen, selecteert u in het gedeelte Bestand de opdracht Opslaan voor web en apparaten of gebruikt u de sneltoets shift + ctrl + alt = "Afbeelding" + s. Selecteer eerst het formaat om op te slaan - hiervoor zijn er twee vervolgkeuzelijsten in de rechterbovenhoek van het venster. Transparantie wordt ondersteund door.

Stap 4

Specificeer de naam van het aan te maken bestand en de locatie om het op te slaan in het volgende venster en druk nogmaals op de knop "Opslaan".

Populair per onderwerp