Een Nieuwe Module Maken

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Module Maken
Een Nieuwe Module Maken

Video: Een Nieuwe Module Maken

Video: Een Nieuwe Module Maken
Video: Maken van nieuwe modules voor DenkStapSprong (1) 2024, Mei
Anonim

De module is een uitbreiding van het CMS Joomla-systeem om nieuwe functionaliteit aan uw pagina toe te voegen zonder bestaande elementen aan te raken. Het is javascript voor het wijzigen van de systeemcode. Het bevat regelnummers en bestanden om aan het systeem toe te voegen.

Een nieuwe module maken
Een nieuwe module maken

Noodzakelijk

Vaardigheden in het werken met CMS Joomla

instructies:

Stap 1

Ga naar het configuratiescherm van uw Joomla-systeem om de module toe te voegen. Hiervoor zijn standaard de volgende modules beschikbaar: Wrapper - maakt een venster op de gewenste positie om de pagina weer te geven; de module "Banner" toont het overeenkomstige object op een bepaalde plaats.

Stap 2

Om het gebruikersaanmeldings- / registratieformulier weer te geven, selecteert u de module "Inloggen". Om een peiling op de site toe te voegen, selecteert u "Stemmen", deze moet van tevoren in een speciaal onderdeel worden gemaakt en vervolgens worden geselecteerd in de moduleparameters.

Stap 3

U kunt ook een RSS-feed aan de site toevoegen met behulp van de "Nieuwsfeed". Met de module "Menu" kunt u de weergavestijl van het hoofdmenu van de site, de begin- en eindniveaus aanpassen. Maak indien nodig een module aan "Site navigator", "Zoeken", "Laatste nieuws", "Gerelateerde materialen", "Nu op de site", "Statistieken".

Stap 4

Ga naar het configuratiescherm van uw Joomla-systeem, selecteer "Extensies" - "Module Manager", klik op de knop "Nieuw" om een nieuwe module toe te voegen. Selecteer in het pop-upvenster dat verschijnt de optie "Materialen" en vervolgens de naam van de module, bijvoorbeeld "Laatste nieuws".

Stap 5

Stel in het volgende venster de volgende instellingen in: voer de moduletitel in. Selecteer positie 6. Selecteer alle categorieën, klik op de knop "Opslaan en sluiten" en klik vervolgens op "Siteweergave" om de resulterende module te bekijken.

Stap 6

Maak een module om de meest populaire (d.w.z. meest bezochte door gebruikers) artikelen weer te geven. Ga hiervoor naar "Extensies", selecteer de optie "Module Manager", klik op "Maken". Selecteer in het venster dat verschijnt de optie "Materialen - meest gelezen". Stel de volgende instellingen in voor het aanmaken van een nieuwe module: voer de naam van de module in, selecteer alle categorieën en de zesde positie. Klik op Opslaan en sluiten.

Aanbevolen: