Een Nieuwe Schijfpartitie Maken

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Schijfpartitie Maken
Een Nieuwe Schijfpartitie Maken

Video: Een Nieuwe Schijfpartitie Maken

Video: Een Nieuwe Schijfpartitie Maken
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Om uw gegevens te ordenen of een extra besturingssysteem te installeren, kunt u een extra partitie op uw harde schijf maken. Laten we eens kijken hoe u dit kunt doen met het programma Acronis Disk Director.

Een nieuwe schijfpartitie maken
Een nieuwe schijfpartitie maken

instructies:

Stap 1

Download het programma op de officiële website in de sectie "Home and Home Office". Acronis Disk Director wordt naar uw computer gedownload als een bestand dat als een normale toepassing op uw computer moet worden geïnstalleerd.

Stap 2

Start het programma na de installatie en klik op de partitie waarvan de vrije ruimte zal worden gebruikt om een nieuwe logische schijf te maken. Selecteer in het menu aan de linkerkant de opdracht Volume splitsen.

Stap 3

Voer de gewenste grootte voor de nieuwe partitie in het veld Nieuwe volumegrootte in. Het veld Initial Volume Size wordt automatisch ingevuld.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om terug te keren naar het hoofdvenster van het programma. Boven aan het venster ziet u de knop "Bewerkingen in behandeling toepassen". Klik erop om uw computer opnieuw op te starten en het programma een nieuwe partitie te laten maken.

Stap 5

Tijdens het opnieuw opstarten zal het programma een harde schijfpartitie maken met de afmetingen die u hebt opgegeven, en nadat het systeem volledig is geladen, kunt u het gebruiken.

Aanbevolen: