Hoe Een Bestand Te Bewerken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Bewerken?
Hoe Een Bestand Te Bewerken?

Video: Hoe Een Bestand Te Bewerken?

Video: Hoe Een Bestand Te Bewerken?
Video: Hoe kan je een pdf bestand bewerken? 2024, Mei
Anonim

Het Boot.ini-bestand bewerken in Windows XP is mogelijk met de Windows XP Startup and Restore-tool, met functies die het gemakkelijker maken om het bestand te bekijken en te wijzigen.

Hoe een bestand te bewerken?
Hoe een bestand te bewerken?

Noodzakelijk

WindowsXP

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop om het hoofdmenu te openen en ga naar Uitvoeren om een back-up van het Boot.ini-bestand te maken.

Stap 2

Voer de waarde sysdm.cpl in het opdrachtregelveld in en klik op OK om de opdracht uit te voeren.

Stap 3

Klik op de knop Instellingen in het gedeelte Opstarten en herstellen van het tabblad Geavanceerd van het venster Eigenschappen.

Stap 4

Klik op de knop Bewerken in het gedeelte Besturingssysteem opstarten om het bestand in Kladblok te openen om het te bewerken.

Stap 5

Selecteer Bestand in de Kladblok-menubalk en kies Opslaan als.

Stap 6

Roep het servicemenu op door met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het dialoogvenster "Opslaan als" te klikken en "Maken" te selecteren.

Stap 7

Specificeer "Map" in het Nieuw contextmenu en voer de gewenste naam in Druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Stap 8

Selecteer de gemaakte map met een dubbelklik van de muis en klik op de knop "Opslaan" om het maken van een reservekopie van het bestand Boot.ini te bevestigen.

Stap 9

Keer terug naar het menu Start en herhaal alle bewerkingen tot stap 5 om het bestand Boot.ini te bewerken.

Stap 10

Klik op de Start-knop en ga naar Uitvoeren om het Boot.ini-bestand te wijzigen.

Stap 11

Typ cmd in het veld Openen.

Stap 12

Voer bootcfg / copy / d OS Description / ID # in het opdrachtregelveld in, waarbij OS Description de tekstuele naam van het besturingssysteem is en # het itemnummer in de sectie besturingssystemen van het Boot.ini-bestand dat moet worden gekopieerd om toe te voegen het besturingssysteem.

Stap 13

Voer bootcfg / delete / ID # in het opdrachtregelveld in, waarbij # het nummer is van het item dat moet worden verwijderd uit de sectie besturingssystemen van het Boot.ini-bestand om het besturingssysteem te verwijderen.

Stap 14

Voer bootcfg / default / ID # in het opdrachtregelveld in, waarbij # het elementnummer is van het besturingssysteemgedeelte van het standaard Boot.ini-bestand om het standaardbesturingssysteem te selecteren.

Stap 15

Voer bootcfg / timeout # in het opdrachtregelveld in, waarbij # de standaardtijd is om te wachten voordat het besturingssysteem wordt geladen, in seconden, om de time-out in te stellen.

Aanbevolen: