Hoe Exe-bestand Te Bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Exe-bestand Te Bewerken
Hoe Exe-bestand Te Bewerken

Video: Hoe Exe-bestand Te Bewerken

Video: Hoe Exe-bestand Te Bewerken
Video: How to convert any Python File into Executable | Convert py to .exe 2024, April
Anonim

Een uitvoerbaar bestand in exe-formaat is een gecompileerde programmacode. Reguliere redacteuren kunnen de inhoud ervan niet bekijken en wijzigen. Gebruik een binaire editor zoals Hex Edit om exe-bestanden te bewerken.

Hoe exe-bestand te bewerken
Hoe exe-bestand te bewerken

Noodzakelijk

Hex Edit-programma

instructies:

Stap 1

Zoek op internet en download het programma Hex Edit naar uw computer. Je kunt het vinden op de website soft.ru. U kunt een andere editor gebruiken door deze te vinden via zoekmachines op internet. De logica van het werken met dergelijke editors is praktisch hetzelfde.

Stap 2

Het hoofdvenster van het programma is hetzelfde als voor elke editor: het hoofdmenu, een paneel met bedieningsknoppen, een bewerkingsgebied, enzovoort. Open het exe-bestand via het item "Openen" in het hoofdmenu. Breng geen wijzigingen aan in het origineel - kopieer het exe-bestand en werk aan de kopie. In de regel zou de inhoud van het originele bestand niet moeten veranderen, omdat als het onjuist wordt bewerkt, alle inhoud niet correct zal werken of zelfs niet meer zal werken op een pc.

Stap 3

De weergave van het exe-bestand vindt plaats bij de interpretatie van de binaire inhoud. Het ziet eruit als regels met cijfers en Latijnse letters die delen van het bestand aangeven. Wijzig de weergavemodus van het document om stukjes code of belangrijke delen van het bestand te zien. U kunt verschillende delen van het document bewerken. Vergeet niet dat u, om met dergelijke bestanden te werken, enige werkvaardigheden moet hebben.

Stap 4

Sla uw wijzigingen op met behulp van het juiste menu-item. Controleer het bestand op bruikbaarheid, aangezien bij het bewerken van het exe-bestand door de editor de bruikbaarheid mogelijk niet behouden blijft. Vergelijk bestanden met elkaar. Bekijk de literatuur over het bewerken van binaire code. Er zijn bepaalde regels voor het plaatsen van informatie in binaire vorm, evenals een bepaalde structuur voor het bouwen van een exe-bestand. Deze informatie is te vinden op internet, maar ook op thematische bronnen, gebruik de zoekmachine.

Aanbevolen: