Hoe Joomla 3 Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Joomla 3 Te Installeren
Hoe Joomla 3 Te Installeren

Video: Hoe Joomla 3 Te Installeren

Video: Hoe Joomla 3 Te Installeren
Video: Joomla 3 Tutorials: How to install and Uninstall a Joomla Template 2024, Mei
Anonim

Joomla is een van de meest populaire content management systemen (CMS). Het is ontworpen om websites van elke complexiteit te maken. Dit systeem is zeer eenvoudig te installeren. in zijn oorspronkelijke vorm het minimum aantal ontwikkeltools bevat. De nieuwste, derde versie van dit systeem is in enkele stappen geïnstalleerd.

Hoe joomla 3 te installeren
Hoe joomla 3 te installeren

instructies:

Stap 1

Bezoek de officiële Joomla-projectsite en download het nieuwste systeem van https://www.joomla.org/download.html#j3. Het systeem wordt aangeboden om te downloaden in een verpakte vorm, het kan een.tar.gz-,.tar.bz2- of.zip-archief zijn. Breng de gedownloade Joomla over naar de server die uw toekomstige site zal hosten. Als uw server het uitpakken van gedownloade archieven ondersteunt, kunt u tijd besparen door Joomla in gecomprimeerde vorm te migreren. Als de server deze functie niet ondersteunt, pakt u het archief op uw computer uit en verzendt u de bestanden vervolgens via FTP naar de server.

Stap 2

Om het Joomla-systeem te installeren, moet u er eerst een database voor maken. Als de server een CPanel-configuratiescherm heeft, maakt u een database met behulp van de MySql-databasewizard. Als dit niet mogelijk is, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van de hostingprovider. Zorg ervoor dat u de login en het wachtwoord voor de aangemaakte database onthoudt, u zult ze nodig hebben bij uw toekomstige werk.

Stap 3

Voer de Joomla-installatiewizard uit. Voer hiervoor in de adresbalk van uw browser het pad in naar de map waarin het archief is uitgepakt, bijvoorbeeld site.com/joomla3.

Stap 4

Geef op de configuratiepagina een naam voor de site op, voer een korte beschrijving in en selecteer de taal voor het bedieningspaneel. Geef informatie over de sitebeheerder (gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, enz.). Klik op de knop Volgende.

Stap 5

Op de Database-pagina moet u een verbinding tot stand brengen tussen Joomla en de eerder gemaakte database. Selecteer in het veld Databasetype het type MySqli, voer in het veld Hostnaam localhost in. Voer de databasegegevens in (databasenaam, beheerdersaanmelding en wachtwoord) en klik op Volgende.

Stap 6

Als u Joomla voor de eerste keer gebruikt en u wilt vertrouwd raken met de mogelijkheden ervan, vink dan het selectievakje Voorbeeldgegevens installeren op de overzichtspagina aan. Dus samen met het systeem installeer je demo data, op het voorbeeld waarvan de kennismaking zal plaatsvinden. Klik op de knop "Installeren" om de installatie te starten.

Stap 7

De systeeminstallatie wordt voltooid door een bericht op het scherm. Klik nu op de knop Installatiemap verwijderen om de installatiemap te verwijderen. Joomla-installatie is voltooid.

Aanbevolen: