Een Script Invoegen In Joomla

Inhoudsopgave:

Een Script Invoegen In Joomla
Een Script Invoegen In Joomla

Video: Een Script Invoegen In Joomla

Video: Een Script Invoegen In Joomla
Video: Как использовать IFrame и скрипты в редакторе контента Joomla 2024, Mei
Anonim

Joomla is een populair contentmanagementsysteem met een zeer brede functionaliteit. Meestal worden ze door een kwart niet gebruikt en van de geavanceerde opties moeten sitebeheerders soms bijvoorbeeld JavaScript-scripts in pagina's invoegen. Dit kan door een bijbehorende module aan te maken in het admin panel.

Een script invoegen in joomla
Een script invoegen in joomla

instructies:

Stap 1

Als het script zich in een apart bestand met de extensie js bevindt, moet u het eerst op de siteserver plaatsen en vervolgens HTML-tags toevoegen om dit script aan de code van de vereiste pagina's aan te roepen. Gebruik een van de methoden waarmee u vertrouwd bent om het bestand te downloaden. Dit kan worden gedaan met behulp van het FTP-clientprogramma dat op de computer is geïnstalleerd, met behulp van de bestandsbeheerder van het configuratiescherm van het hostingbedrijf of een vergelijkbare manager van het sitebeheersysteem.

Stap 2

Open vervolgens in het Joomla-beheerderspaneel de sectie met betrekking tot de modules die in het systeem zijn geïnstalleerd en zorg ervoor dat het een module heeft waarmee u willekeurige HTML-code in documenten kunt invoegen. Ze hebben verschillende namen, maar meestal gebruiken ze speciale HTML - dit is de meest voorkomende component van dit type. Klik op de knop "Nieuw", plaats in het geladen formulier een vinkje naast de inscriptie Speciale HTML en klik op het pictogram "Volgende".

Stap 3

Voer in het veld "Titel" van het formulier dat verschijnt een naam in, waarmee u later kunt bepalen wat voor soort script door deze module wordt aangeroepen. Voer de HTML-tag voor het aanroepen van het scriptbestand in het HTML / JavaScript-veld in. In sommige versies van Joomla met een visuele editor moet dit worden gedaan na het uitschakelen van de WYSIWYG-modus. De tag voor het laden van een script uit een extern bestand ziet er over het algemeen als volgt uit:. Hier, tussen aanhalingstekens na src, moet u het adres opgeven waar het bestand in de eerste stap is gedownload. Als het script niet in een extern bestand moet worden opgeslagen, plaats het dan in plaats van deze tag.

Stap 4

Voer in het veld "Positie" bijvoorbeeld JSOutput in, selecteer in de vervolgkeuzelijst "Weergavetitel" "Nee", en in de lijst "Ingeschakeld" - "Ja". Klik op de knop "Opslaan" en dit voltooit de voorbereiding van de scriptmodule voor invoeging in pagina's.

Stap 5

Selecteer een artikel of een statische pagina waar u de module met het script wilt invoegen en klik in de visuele editor op de plaats om deze weer te geven. Plak vervolgens de code {loadposition JSOutput} en sla de gewijzigde pagina op.

Aanbevolen: