Hoe Te Zoeken Naar Virussen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zoeken Naar Virussen
Hoe Te Zoeken Naar Virussen

Video: Hoe Te Zoeken Naar Virussen

Video: Hoe Te Zoeken Naar Virussen
Video: How Coronavirus Kills: Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) u0026 COVID 19 Treatment 2024, April
Anonim

Het is het beste om het zoeken naar virussen toe te vertrouwen aan speciaal ontworpen software - antivirusprogramma's. Het zal niet moeilijk zijn om een antivirusprogramma op internet te vinden - het virale probleem is niet nieuw en zeer relevant, dus de verkopers van dit soort programma's zijn erg actief. Vanwege de grote concurrentie staat elke fabrikant klaar om u een gratis proefperiode te bieden, waarmee u uw computer met bijna elk van hen kunt installeren en scannen.

Hoe te zoeken naar virussen
Hoe te zoeken naar virussen

Noodzakelijk

Antivirusprogramma

instructies:

Stap 1

De virusscanprocedure heeft enkele verschillen bij het gebruik van verschillende antivirussen, maar er zijn algemene methoden, aangezien al dergelijke programma's in hetzelfde besturingssysteem moeten zijn ingebed. Elk van hen plaatst bijvoorbeeld de opdracht om een virusscan te starten in het contextmenu van Windows Verkenner. Om het te gebruiken, start u de bestandsbeheerder door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad of door op de sneltoets CTRL + E te drukken.

Stap 2

Markeer vervolgens de stations op uw computer die u op virussen wilt controleren en klik met de rechtermuisknop op alles wat is gemarkeerd. Er valt een contextmenu uit, waarin nu het commando voor het starten van een antivirusscan aanwezig is. Elke fabrikant formuleert het anders, maar de betekenis is voor iedereen hetzelfde. Als u bijvoorbeeld Avira hebt geïnstalleerd, bevat deze menubalk de tekst "Geselecteerde bestanden controleren met AntiVir". Als u erop klikt, wordt het antivirusprogramma gestart voor het scannen van de media op uw computer. De duur van dit proces hangt af van het totale aantal bestanden dat het programma moet scannen, evenals van de mate van detail in het onderzoek van alle verdachte tekens die zijn opgegeven in de instellingen.

Stap 3

Als het programma iets potentieel gevaarlijks detecteert, zal het u hierover informeren tijdens het werk of aan het einde ervan, en een keuze aan opties bieden voor acties met de gevonden voorwerpen. De mate van onafhankelijkheid van de antivirus kan ook door bijna alle fabrikanten worden geconfigureerd. Na voltooiing van de scan geeft het programma een rapport weer, ongeacht of er virussen zijn gevonden.

Stap 4

Een andere manier om een scan te starten, die voor alle antivirussen gebruikelijk is, vereist het openen van het configuratiescherm. Dit kunt u doen door te dubbelklikken op het pictogram voor dit programma in het bureaublad. In het configuratiescherm staat een commando om onmiddellijk het hele systeem te scannen. In Avira wordt bijvoorbeeld een dergelijke link met de tekst "Controleer systeem" op de allereerste pagina van het geopende bedieningspaneel geplaatst. Ernaast staat de datum van de vorige volledige scan van de computermedia.

Aanbevolen: