Zoeken Naar Oplossingen Inschakelen In Excel

Inhoudsopgave:

Zoeken Naar Oplossingen Inschakelen In Excel
Zoeken Naar Oplossingen Inschakelen In Excel

Video: Zoeken Naar Oplossingen Inschakelen In Excel

Video: Zoeken Naar Oplossingen Inschakelen In Excel
Video: Демо №9 Быстрый анализ в Excel 2024, April
Anonim

Zoek een oplossing is een invoegtoepassing voor de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor. Het wordt gebruikt om de optimale formulewaarde te vinden in een geselecteerde cel van het werkblad. Deze invoegtoepassing is standaard uitgeschakeld in Excel, maar kan op elk moment worden geactiveerd door middel van de editor zelf, zonder extra applicaties te installeren.

Zoeken naar oplossingen inschakelen in Excel
Zoeken naar oplossingen inschakelen in Excel

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start de spreadsheet-editor en vouw het hoofdmenu uit. In Excel 2007 wordt dit gedaan door op de grote, ronde Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken en in Excel 2010 door op de blauwe knop met het label "Bestand" op ongeveer dezelfde plaats te klikken. U kunt het openen zonder muis - druk eerst op de toets alt="Image" (een of twee keer) en voer vervolgens "F" in.

Stap 2

Open de lijst met editorinstellingen. In de 2007-versie is hiervoor de knop Excel-opties rechtsonder in het hoofdmenu bedoeld, terwijl in Excel 2010 het item Opties wordt toegevoegd aan de lijst met opdrachten in de linkerkolom - het is de tweede van onderen.

Stap 3

Het venster met de instellingen van de tabel-editor van beide versies is verdeeld in twee verticale frames: het linkervenster bevat de lijst met secties en het rechtervenster bevat de instellingen die betrekking hebben op de sectie. Zoek en klik op de regel "Add-ons" in de lijst.

Stap 4

Selecteer in het rechterframe onder Inactieve toepassingsinvoegtoepassingen de regel die begint met de tekst Zoek een oplossing. Klik op OK en de invoegtoepassing wordt geactiveerd, maar verschijnt nog niet in het Excel-menu.

Stap 5

Ga naar het tabblad 'Ontwikkelaar' in het menu van de spreadsheeteditor. Als het er niet is, klik dan eerst met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van de knoppen in een willekeurig gedeelte van het menu en selecteer "Het lint aanpassen". Zoek vervolgens in de lijst met "Hoofdtabbladen" de regel "Ontwikkelaar", plaats een vinkje ernaast en klik op OK - het tabblad wordt toegevoegd aan het "lint" van het menu.

Stap 6

Klik op het pictogram "Add-ons" en plaats in de lijst "Beschikbare add-ons" een vinkje in het vak "Zoeken naar een oplossing". Klik op OK en er verschijnt een extra groep opdrachten op het tabblad Gegevens met de naam Analyse. De knop "Zoek een oplossing" wordt daarin geplaatst.

Stap 7

Het tabblad "Ontwikkelaar" is niet nodig om deze invoegtoepassing te laten werken, dus u kunt deze uit het menu verwijderen - schakel de weergave uit op dezelfde manier waarop u deze hebt ingeschakeld (zie de vijfde stap).

Aanbevolen: