Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Schrijven
Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Schrijven

Video: Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Schrijven

Video: Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Schrijven
Video: How to fix: Memory stick says "File too large" 2024, Mei
Anonim

De ontwikkeling van de computerindustrie gaat met sprongen vooruit. Meer recentelijk, begin jaren 90, werd een harde schijf van 20 megabyte als een fantastische luxe beschouwd; er waren diskettes in gebruik, die later de bekende cd-schijven vervingen. Nu zul je niemand verrassen met bestanden waarvan de grootte wordt berekend in enkele gigabytes en de bijbehorende opslagmedia, flashcards genaamd. Maar sommige gebruikers zijn verbaasd over een schijnbaar paradoxale situatie: er is een grote flashdrive en een bestand van iets meer dan 4 gigabyte wil koppig niet worden opgeslagen. De vraag is - waarom?

Een groot bestand naar een USB-flashstation schrijven
Een groot bestand naar een USB-flashstation schrijven

instructies:

Stap 1

Alles is heel eenvoudig. Elke nieuwe USB-stick die u in een computerwinkel koopt, is vooraf geformatteerd, dat wil zeggen voorbereid voor opname. En het is geformatteerd in een formaat genaamd "FAT32". Dit formaat verscheen in 1996. En een van de nadelen is dat het bestanden groter dan 4 gigabyte "niet waarneemt". Maar er is een uitweg. Het enige dat u hoeft te doen, is uw USB-flashstation opnieuw formatteren, maar in een ander formaat - NTFS. Na deze procedure kunt u werken met bestanden die bijna 16 gigabyte groot zijn.

Stap 2

Als u Windows 7 op uw computer hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen maar naar het menu "Deze computer" te gaan, uw verwisselbare schijf daar te zoeken, er met de rechtermuisknop op te klikken en "Formatteren" te selecteren in het contextmenu. In het verschenen "venster" in de categorie "bestandssysteem", klik in de vervolgkeuzelijst op "NTFS".

Stap 3

Als uw besturingssysteem Windows XP is, kunt u het item "NTFS" mogelijk niet vinden. Om dit te doen, selecteert u achtereenvolgens het menu Start - Instellingen - Configuratiescherm - Systeem - Hardware - Apparaatbeheer. In Apparaatbeheer: Schijfapparaten - uw flashstation, klik op het tabblad "Beleid" op "Optimaliseren voor uitvoering". Nu verschijnt het item "NTFS" in het opmaakvenster.

Aanbevolen: