Hoe Een Service Op De Server Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Service Op De Server Te Starten
Hoe Een Service Op De Server Te Starten
Anonim

Het uitvoeren van de servicestartbewerking op de server is een standaardprocedure in het Microsoft Windows-besturingssysteem en kan standaard via het systeem zelf worden uitgevoerd. Er is geen extra software nodig.

Hoe een service op de server te starten
Hoe een service op de server te starten

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de bewerking te starten om de geselecteerde service op de server in te schakelen.

Stap 2

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om de uitvoering van de opdracht te bevestigen om de opdrachtprompttool uit te voeren.

Stap 3

Roep het contextmenu van het gevonden element op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer de opdracht "Als administrator uitvoeren" om te voldoen aan de beveiligingsvereisten van Microsoft.

Stap 4

Typ net start in het tekstvak van de opdrachtprompt en druk op de functietoets Enter om de prompt voor de momenteel actieve services te bevestigen en gebruik de opdracht net start Client for NetWare om de service met dezelfde naam te starten. Bevestig de lancering door op de Enter-toets te drukken.

Stap 5

Gebruik de waarde net start alerter om de Alerter-service te starten, of voer net start browser in het tekstvak van de opdrachtregel in om de Computer Browser-service te starten, die een lijst met computers op het lokale netwerk weergeeft. Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de Enter-toets te drukken.

Stap 6

Stel de waarde in op net start "Exchange Folder Server" lkz om tekst- of grafische bestanden op het netwerk uit te wisselen, of selecteer de waarde net start dhcp cient om netwerkconfiguratie te ondersteunen. Druk op de softkey met het label Enter.

Stap 7

Voer net start eventlog in het tekstvak van de opdrachtregel in om de Event Log-service te starten, of gebruik net start-bestandsreplicatie om de bestandsreplicatieservice te starten. Bevestig de start van de geselecteerde dienst door op de Enter-toets te drukken.

Stap 8

Geef net start messenger op om berichten te kunnen verzenden, of selecteer net start netlogon om de Net Logon-service te starten. Bevestig de uitvoering van het run-commando door op de softkey met het label Enter te drukken.

Stap 9

Bekijk de lijst met andere mogelijke commando's en gebruik ze indien nodig.

Aanbevolen: