Hoe Te Verkleinen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Verkleinen In Photoshop
Hoe Te Verkleinen In Photoshop

Video: Hoe Te Verkleinen In Photoshop

Video: Hoe Te Verkleinen In Photoshop
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Het formaat wijzigen van afbeeldingen is misschien wel de meest voorkomende bewerking die wordt uitgevoerd door gewone gebruikers, niet door ontwerpers of kunstenaars. Natuurlijk levert zo'n bewerking voor de superkrachtige grafische editor Photoshop geen problemen op, u hoeft alleen de volgorde van bewerkingen te kennen.

Hoe te verkleinen in Photoshop
Hoe te verkleinen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Photoshop

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het afbeeldingsbestand openen in Photoshop. Vouw het gedeelte "Bestand" van het menu uit en selecteer het item "Openen" daarin (u kunt omzeilen door op de combinatie CTRL + O te drukken). Zoek in het dialoogvenster Bestand openen de gewenste en klik - u ziet een voorbeeldafbeelding, dus het zal moeilijk zijn om een fout te maken. Klik op de OK-knop.

Stap 2

U kunt de geopende afbeelding indien nodig bewerken. U kunt tekstvakken, kaders, visuele effecten, bijsnijdranden en meer toevoegen. Maar nu overwegen we alleen de operatie om de grootte te verkleinen, dus laten we doorgaan naar de volgende stap.

Stap 3

Vouw het gedeelte "Afbeelding" van het menu uit en selecteer "Afbeeldingsgrootte" daarin (u kunt de sneltoets alt="Afbeelding" + CTRL + I gebruiken). Een venster voor het wijzigen van de grootte wordt geopend.

Stap 4

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat het selectievakje "Beeldverhouding behouden" is geselecteerd. Geef vervolgens een nieuw formaat voor de afbeelding op. Dit kan zowel in absolute eenheden (pixels) als relatieve (percentages) - selecteer de gewenste waarde in de vervolgkeuzelijst naast de maatnummers. Ten slotte kunt u het algoritme kiezen waarmee Photoshop de afbeelding zal verkleinen - de bijbehorende vervolgkeuzelijst bevindt zich helemaal onderaan dit venster. Klik vervolgens op de knop "OK" en het formaat van de afbeelding wordt aangepast aan de door u opgegeven parameters.

Stap 5

Nu moet de gewijzigde afbeelding worden opgeslagen. Open hiervoor het gedeelte "Bestand" van het menu en selecteer "Opslaan voor web en apparaten …". Deze actie kan worden vervangen door op de sneltoets CTRL + SHIFT + alt="Afbeelding" + S te drukken (maak je geen zorgen, vingers van één hand zijn voldoende, dit is aangevinkt).

Stap 6

Het belangrijkste dat u moet kiezen in het dialoogvenster Opslaan, is het afbeeldingsformaat en de kwaliteit ervan. Als de afbeelding veel vloeiende kleurovergangen van de ene naar de andere heeft (gradiënten), zal de kwaliteit van een dergelijke afbeelding het JPEG-formaat beter weergeven. En als het aantal gebruikte tinten niet groot is, kan het GIF-formaat beter omgaan met de overdracht van rijke kleuren, terwijl het bestandsgewicht relatief klein blijft. U kunt experimenteren met indelingen en kwaliteitsinstellingen - als u ze wijzigt, wordt de voorbeeldafbeelding overeenkomstig gewijzigd. Nadat u uw selectie heeft gemaakt, klikt u op de knop "Opslaan" en kiest u een naam voor het nieuwe afbeeldingsbestand en klikt u vervolgens opnieuw op "Opslaan". Hiermee is de procedure voor het wijzigen van het formaat van de afbeelding voltooid.

Aanbevolen: