Hoe Te Converteren Naar Jpeg-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Converteren Naar Jpeg-formaat
Hoe Te Converteren Naar Jpeg-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Jpeg-formaat

Video: Hoe Te Converteren Naar Jpeg-formaat
Video: Een video bestand omzetten naar een ander formaat 2024, Mei
Anonim

Het jpeg-formaat is het populairst onder de foto-beeldformaten. Veel sites en sociale netwerken maken dit formaat een vereiste voor geüploade afbeeldingen en foto's, omdat het gemakkelijk te gebruiken is. Het is vrij eenvoudig om elke afbeelding naar jpeg-formaat te converteren.

Hoe te converteren naar jpeg-formaat
Hoe te converteren naar jpeg-formaat

Wat betekent de naam jpeg

jpeg wordt in het Russisch uitgesproken als "japeg" en bevat de afgekorte naam van de organisatie - de ontwikkelaar van dit formaat Joint Photographic Experts Group (Joint group of experts on photography).

Hoe de beeldverhouding te bepalen

Extensies helpen bij het bepalen van het formaat van de afbeelding. Populaire extensies voor jpeg-bestanden:.jpg,.jpg

Ga naar de map met de gewenste afbeelding, zoek deze op in de lijst en beweeg de cursor (muispijl) over de afbeelding. Meestal komt informatie over het type tekening en formaat meteen naar voren.

Als dit niet is gebeurd, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en gaat u naar eigenschappen. Het geeft het type bestand aan, de grootte, de locatie op de computer, de hoeveelheid ruimte die het op de schijf inneemt en de datum waarop het is gemaakt.

Een afbeelding converteren naar jpeg-indeling

Elk programma voor het bewerken van afbeeldingen en foto's kan een afbeelding converteren naar jpeg-formaat.

Het eenvoudigste programma is het Paint-programma. Samen met een notitieblok en rekenmachine is het beschikbaar in bijna elk besturingssysteem.

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste afbeelding. Selecteer in het venster dat verschijnt de functie: "Openen met …". Er verschijnt een ander venster met een lijst van programma's die op uw computer beschikbaar zijn en die geschikt zijn voor beeldbewerking. Voel je vrij om Paint te kiezen (een pictogram met een palet en een penseel).

In Paint kunt u het formaat van de afbeelding zelf wijzigen door de optie Formaat wijzigen te selecteren. U kunt de grootte zowel in pixels als in procenten wijzigen. Markeer de gewenste actie (pixels of percentages) met een punt en stel de grootte horizontaal en verticaal in. Om ervoor te zorgen dat de afbeelding zijn uiterlijk behoudt, moet u het selectievakje "Behoud Aspect Ratio" niet uitschakelen.

U kunt de afbeelding ook enigszins corrigeren met behulp van de juiste toolkit van het programma. Door op de "F1"-toets te drukken, kunt u een venster oproepen met hulpinformatie over het programma en de mogelijkheden om ermee te werken. Het wordt niet aanbevolen om foto's in dit programma te corrigeren, omdat ze later een tekeneffect kunnen hebben.

Wees niet bang om per ongeluk ergens te klikken en de afbeelding te verpesten! U kunt altijd tegelijkertijd op de "ctrl + z"-toetsen drukken en de laatste actie ongedaan maken. In Paint kunt u de laatste drie acties op rij ongedaan maken.

Als alles in de afbeelding bij u past en u wilt alleen het formaat wijzigen, drukt u op de toets "F12". Voer in het onderstaande venster de bestandsnaam in en selecteer het jpeg-formaat uit de lijst met formaten. Controleer het opslagpad in de regel onder de woorden "Opslaan als" en klik op de knop "Opslaan". De.jpg-extensie wordt automatisch aan uw afbeelding toegewezen.

Naast Paint kunt u een fotoconverter gebruiken om een afbeelding naar jpeg-indeling te converteren. Je kunt lezen wat het is en ook een gratis demoversie downloaden voor 15 dagen op de website

Verander de afbeeldingen naar wens!

Aanbevolen: