Een Document Converteren Van Jpeg Naar Pdf

Inhoudsopgave:

Een Document Converteren Van Jpeg Naar Pdf
Een Document Converteren Van Jpeg Naar Pdf

Video: Een Document Converteren Van Jpeg Naar Pdf

Video: Een Document Converteren Van Jpeg Naar Pdf
Video: How to Convert JPG to PDF on PC, iPhone u0026 Android 2024, Mei
Anonim

Kantoormedewerkers zijn bekend met het probleem - wanneer u een afbeelding in pdf-formaat moet vertalen. Waar is het goed voor? Ten eerste heeft het minder volume (je kunt het zonder problemen per post versturen of op je eigen website zetten). Ten tweede maakt u van verschillende willekeurig verspreide afbeeldingen een enkel document. Het is handiger om het te lezen en op te slaan. Maar hoe zet je een afbeelding correct om naar pdf?

Afbeelding in pdf
Afbeelding in pdf

Kantoormedewerkers zijn bekend met het probleem van het converteren van afbeeldingen naar pdf-formaat. Waar is het goed voor? Ten eerste heeft het minder volume (je kunt het zonder problemen per post versturen of op je eigen website zetten). Ten tweede maakt u van verschillende willekeurig verspreide afbeeldingen een enkel document. Het is handiger om het te lezen en op te slaan. Maar hoe zet je een afbeelding correct om naar pdf?

FastStone Image Viewer gebruiken

Dit programma is ontworpen om grafische bestanden te bekijken. Maar het heeft ook een ingebouwde functie voor het converteren van afbeeldingen naar pdf. Om dit te doen, moet u de volgende manipulaties uitvoeren:

  1. Open de benodigde afbeeldingen in FastStone Image Viewer.
  2. Ga naar het gedeelte "Maken" en selecteer vervolgens "Bestand met meerdere pagina's maken".
  3. Klik vervolgens op de knop "Toevoegen" en voeg de afbeeldingen toe die u in het document wilt plaatsen. U kunt een afbeelding uit de lijst verwijderen met de knop "Verwijderen".

    PDF-conversie
    PDF-conversie
  4. Nu moet je een formaat kiezen (in ons geval PDF). Bij deze stap kunt u de grootte en kwaliteit wijzigen. Als u per post moet verzenden, stel dan het minimum in, maar let op de uiteindelijke kwaliteit.
  5. Klik op "Opslaan".
  6. Kies een locatie op uw harde schijf om het bestand op te slaan en een naam te geven.

XnView gebruiken

Deze software is ook gratis en kan een grote verscheidenheid aan formaten aan. Om jpeg naar pdf te converteren, moet u de volgende bewerkingen uitvoeren:

  1. Open de benodigde afbeeldingen in het programma.
  2. Kies "Bestand met meerdere pagina's …" in het menu "Maken".
  3. Selecteer vervolgens meer afbeeldingen (indien nodig). In het gedeelte "Opties" kunt u alle benodigde instellingen opgeven - resolutie, kwaliteit, compressieoptie.
  4. Klik op "Maken".

Een fotoviewer helpt ook

Deze firmware is vóór release 10 gedistribueerd naar alle Windows-besturingssystemen. Wordt gebruikt om de virtuele printerservice op te slaan in pdf. Eerst moet de voorbereiding in de viewer worden gedaan:

  1. Open de foto in het programma.
  2. Kies "Afdrukken".
  3. Kies een virtuele printer, kwaliteit, formaat, aantal exemplaren.
  4. Klik op "Afdrukken".
pdf-formaten
pdf-formaten

Als gevolg hiervan wordt het venster "Het afdrukresultaat opslaan" geopend - daar kunt u een naam aan het bestand toewijzen, de map selecteren waarin u het wilt opslaan. En dan hoeft u alleen nog maar op de knop "Opslaan" te klikken.

Converteren naar verf

Met de standaard Paint-toepassing kunt u grafische bestanden bewerken. Deze software wordt standaard meegeleverd in alle Windows OS-builds.

schilderwerk
schilderwerk

"Paint" kan worden gebruikt om afbeeldingen naar PDF te converteren, hiervoor voert u de volgende bewerkingen uit:

  1. Open de afbeelding in Paint.
  2. Klik vervolgens op "Bestand" - "Afdrukken" en vervolgens nogmaals op "Afdrukken".
  3. Selecteer een virtuele printer, afdrukparameters en klik vervolgens op de knop "Afdrukken".
  4. Vervolgens verschijnt een venster voor het opslaan van afdrukresultaten, hier hoeft u alleen de ruimte op uw harde schijf of verwisselbare media op te geven.

Zodra de conversie is voltooid, kan het resulterende pdf-bestand worden gebruikt zoals bedoeld.

Aanbevolen: