Hoe Cr2 Naar Jpeg Op Een Camera Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Cr2 Naar Jpeg Op Een Camera Te Converteren
Hoe Cr2 Naar Jpeg Op Een Camera Te Converteren

Video: Hoe Cr2 Naar Jpeg Op Een Camera Te Converteren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Convert .CR2 to .JPG on Mac without downloading programs or websites 2023, Februari
Anonim

Na het fotograferen met de camera ontstaat vaak het probleem van het verkeerde formaat. De bestanden worden opgeslagen in CR2, maar om ruimte op de harde schijf te besparen, kunt u ze het beste converteren naar JPEG.

Hoe cr2 naar jpeg op een camera te converteren
Hoe cr2 naar jpeg op een camera te converteren

Niet-gecomprimeerde foto's in CR2-formaat, verkregen met een digitale camera of Canon-camera, zijn te "gewicht", dat wil zeggen dat de grootte van één foto tot 10 mb kan bedragen. Dit is vaak niet terecht, omdat er te veel foto's kunnen worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren om over te zetten van een onhandige bestandsindeling naar een comfortabele voor de gebruiker.

Online conversie

Open uw browser, volg de eerste link links in de bronnen. Klik op "bestanden selecteren". Bekijk deze conversie-instellingen, stel alles in zoals u wilt. Als alles goed is gedaan, klikt u op start met converteren. Wacht de verwerking van informatie af, nadat het het geconverteerde bestand in een voor u geschikte map heeft geplaatst. Na de uitgevoerde manipulaties wordt het bestand in het JPEG-formaat, dat praktisch niets weegt, voor werk geleverd.

Picasa

De volgende optie is om het freeware-programma te downloaden en te gebruiken. U kunt gewoon de naam "Picasa" in de zoekmachine schrijven en downloaden vanaf een handige bron. Als u deze foto-editor op uw computer heeft, opent u uw foto en klikt u op de actieve knop "Bewerken in Picasa".

Een groot aantal interacties zal beschikbaar zijn voor de foto, omdat het programma veelzijdig is. Uw taak is uiterst eenvoudig. Klik op de knop in de linkerbovenhoek "Bestand" en vervolgens op "Opslaan als". Specificeer de map voor de toekomstige locatie van het bestand, selecteer het bestandstype JPEG. De foto verschijnt bijna 10 keer in de geselecteerde map in een gecomprimeerde staat in het formaat dat u nodig hebt.

CR2-omzetter

Download dit absoluut gratis programma op internet door de naam CR2 Converter in de zoekbalk in te voeren. Na het downloaden moet u bij de eerste invoer een map selecteren waarin al uw bestanden worden opgeslagen, die tijdens het gebruik worden gewijzigd. Om dit te doen, klikt u op de actieve Select-link en selecteert u de gewenste uit de lijst met beschikbare stations en mappen.

Voeg nu de bestanden in CR2-formaat toe aan het werkgebied dat moet worden "geconverteerd". Om dit te doen, moet u de knop Toevoegen selecteren en alle foto's van het verkeerde formaat selecteren.

Klik na de bovenstaande stappen op de knop Converteren, rechts van Sluiten, in de rechterbenedenhoek van het programmavenster. Na een paar seconden, wanneer de verwerking van het bestand is gelukt, krijgt u een inleidend venster te zien dat u op de hoogte stelt van de gereedheid. Kijk naar de eerder geselecteerde map en zorg ervoor dat de conversie correct is.

Opmerking. Op sommige van de eerder genoemde bronnen is de vertaling in het JPG-formaat aangegeven. Houd er rekening mee dat deze naam bijna niets betekent. Dat wil zeggen, bij het converteren naar dit type bestand wordt het nog steeds geconverteerd naar JPEG.

De conversie van cr2 naar jpeg duurt dus niet lang en slechte opnamen kunnen binnen enkele minuten worden verholpen. Gebruik de programma's die beschikbaar zijn op het "world wide web" en vergeet de problemen met het converteren van foto's!

Populair per onderwerp