Hoe Cr2 Online Naar Jpeg Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Cr2 Online Naar Jpeg Te Converteren
Hoe Cr2 Online Naar Jpeg Te Converteren

Video: Hoe Cr2 Online Naar Jpeg Te Converteren

Video: How to Convert CR2 Files to JPG Online Without Losing Quality 100% Working 2022, November
Anonim

Als je een professionele camera hebt gekocht, kan het werken met RAW-bestanden een van de constante problemen voor je zijn. De bestandsextensies voor deze bestanden variëren afhankelijk van de camerafabrikant. Aangezien Canon een van de meest populaire camera's is onder fotografen, zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met het CR2-formaat.

Foto: raw.pics.io
Foto: raw.pics.io

Wat is CR2

Afbeeldingen in Cr2-formaat slaan alle informatie op die door de sensor van de camera is opgenomen in een bestand. Hierdoor zijn ze groot en niet gemakkelijk om mee te werken. Ook weet niet iedereen hoe ze moeten worden geopend, aangezien de meeste beeldbewerkingsprogramma's deze extensie niet ondersteunen.

Daarom moet u voor verder werk dergelijke bestanden converteren naar een meer algemeen formaat zoals.

Websites om cr2 online te converteren

Beeld
Beeld

Convertio.co

Deze site ondersteunt verschillende soorten conversies, waaronder audio, video en presentatie. Naast cr2 werkt het ook met formaten zoals ARW, 3FR, DCR, HDR en meer. Om cr2 naar jpeg te converteren, of u nu het gewenste bestand van uw computer, dropbox, google drive of via een link moet downloaden, selecteert u het bronformaat en klikt u op de knop "Converteren", die onmiddellijk verschijnt na het selecteren en uploaden van de foto naar de server. Deze site ondersteunt meerdere conversies van meerdere bestanden tegelijk.

Beeld
Beeld

Freefileconvert.com

Op deze site kun je ook een bestand downloaden vanaf je computer, via een link of vanuit cloudopslag. Het enige wat u hoeft te doen is het bestand op uw apparaat te vinden, het in het veld "Invoerbestand" te laden, het uitvoerbestandsformaat te selecteren en op de knop "Converteren" te klikken.

Beeld
Beeld

Coolutils.com

De gratis online versie van deze site ondersteunt alle opties die je nodig hebt (je hoeft alleen te betalen voor het programma dat op je computer is geïnstalleerd). Om cr2-bestanden op deze site te converteren, uploadt u een foto door op de knop "Bestanden selecteren" te klikken. Selecteer in de tweede kolom het gewenste bronbestandsformaat. U kunt ook enkele bewerkingsopties aanpassen, zoals formaat wijzigen en roteren. Nadat de conversie is voltooid, downloadt u de bestanden door op de knop "Geconverteerde bestanden downloaden" te klikken.

Browserextensie Raw.pics.io

Deze extensie is speciaal ontworpen om verschillende RAW-bestandsindelingen te converteren naar een meer gebruikelijke extensie. Het wordt momenteel ondersteund door Google Chrome, Safari en Mozilla-browsers.

Beeld
Beeld

Om de extensie te installeren, moet u naar de site gaan en op de knop Ga naar app klikken.

  • Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, krijgt u een pagina te zien.
  • Om te beginnen met converteren, sleept u de bestanden naar het browservenster of laadt u ze door op de knop "Bestanden openen van computer" te klikken.
  • Klik op de knop "Alles opslaan" en vervolgens op "Geselecteerde opslaan". Om het bestand naar JPEG-formaat te converteren, hebt u de laatste updates van uw browser nodig.
  • De geconverteerde bestanden worden opgeslagen in de standaard downloadmap.

Populair per onderwerp