Hoe Modulaire Roosters Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Modulaire Roosters Te Maken
Hoe Modulaire Roosters Te Maken

Video: Hoe Modulaire Roosters Te Maken

Video: Hoe Modulaire Roosters Te Maken
Video: Bedrijfsrooster Personeelsplanning u0026 Roosters Maken | Voor Verlof, Verzuim en Urenregistratie 2024, Mei
Anonim

Het is handig om modulaire rasters te gebruiken bij het ontwikkelen van een ontwerp of het maken van een complexe afbeelding. Ze dienen als basis van de compositie en verdelen het blad in een bepaald aantal verticale en horizontale stappen met dezelfde of verschillende afstanden.

Hoe modulaire roosters te maken
Hoe modulaire roosters te maken

Noodzakelijk

Abode Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Alle moderne grafische editors en webdesignprogramma's hebben ingebouwde modulaire rasters. Als u in Adobe Photoshop werkt, schakelt u de rasterweergave in om afbeeldingsobjecten en hun exacte plaatsing op het blad gemakkelijk te rangschikken. Ga hiervoor naar het menu-item Bewerken en beweeg de muis over het bijschrift Voorkeur. Selecteer in het menu dat verschijnt het item Guides, Grid & Slices (afhankelijk van de versie van het programma kan dit item verschillende namen hebben, kies het woord Grid).

Stap 2

Stel in het instellingenvenster dat wordt geopend de parameters van het modulaire raster in. Selecteer in het gebied Raster de kleur van de lijnen die de rasteritems vormen en de regelafstand. Klik op "OK" en controleer hoe de aangebrachte wijzigingen het uiterlijk van de afbeelding beïnvloeden. In de webontwikkelomgeving Adobe DreamWeaver wordt het raster standaard opgenomen in de lay-out van de pagina die u ontwikkelt.

Stap 3

U kunt verschillende tabellen (rasteritems) met elke set rijen en kolommen toevoegen met behulp van het item Tabel invoegen, evenals nieuwe tabellen in cellen invoegen, waardoor een complex netwerk ontstaat voor het bouwen van pagina-elementen.

Stap 4

U kunt handmatig een modulair raster maken met behulp van CSS-stijlen. Gebruik hiervoor de tools #grid, Gridmaker, CSS Grid Builder, 1 KB CSS Grid, Gridr Buildrrr en andere modules. Het volgende codefragment maakt bijvoorbeeld een raster van vier modules van een bepaalde breedte:.page-layout {margin-right: -5px; }.layout-box {float: links; marge: 0 5px 5px 0; }.lb-1 {breedte: 779px; } / * 100% * /. Lb-2 {breedte: 583px; } / * 75% * /. Lb-3 {breedte: 387px; } / * 50% * /. Lb-4 {breedte: 191px; } / * 25% * /

Stap 5

De aanwezigheid van een modulair raster maakt het gemakkelijker voor zowel beginnende ontwerpers en webontwikkelaars als ervaren meesters op dit gebied. Projecten die zijn gemaakt op basis van een modulair raster zijn eenvoudig te bewerken en over te dragen, wat erg handig is voor grote hoeveelheden werk. U kunt ook op elk moment stoppen met werken en het opgeslagen bestand blijven gebruiken.

Aanbevolen: