Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond In Photoshop
Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond In Photoshop
Video: Een zwarte achtergrond maken (Photoshop) 2024, April
Anonim

Iedereen die van tijd tot tijd bezig is met fotomontage en fotobewerking in Photoshop, weet hoe belangrijk het is voor een Photoshop-gebruiker om de bewezen vaardigheid te hebben om bepaalde objecten uit de achtergrond te verwijderen en de vorige afbeeldingsachtergrond te vervangen door een andere. Verschillende achtergronden werken voor verschillende doeleinden en soms wil je zien hoe je afbeelding eruit zal zien op een gewone zwarte achtergrond. Een tekening of figuur van een persoon op een effen zwarte achtergrond plaatsen in Photoshop is heel eenvoudig - je hoeft hiervoor maar een paar stappen uit te voeren.

Hoe maak je een zwarte achtergrond in Photoshop
Hoe maak je een zwarte achtergrond in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waar u de originele achtergrond wilt vervangen door een zwarte vulling. Maak een duplicaatlaag (Dupliceerlaag) en maak de laag met de originele afbeelding onzichtbaar door op het oogpictogram op de laagafbeelding in het palet te klikken.

Stap 2

Selecteer nu het gereedschap Achtergrondwisser in de werkbalk, stel de gumgrootte in op uw afbeelding, selecteer een voldoende hardheid en stel de Tolerantiewaarde in op 40%.

Stap 3

Begin daarna voorzichtig met het wissen van de achtergrond rond uw object door eerst uw muiscursor erover te bewegen met een gum en met de rechtermuisknop te klikken. Nadat u de hoofdgebieden van de achtergrond hebt verwijderd, verkleint u de penseelgrootte en -hardheid om de achtergrondkleuren beter langs het silhouet van uw onderwerp te knippen.

Stap 4

Nadat u de achtergrond rond het object volledig hebt verwijderd, selecteert u het gereedschap Vullen op de werkbalk en maakt u een nieuwe laag en vult u het gebied dat van de achtergrond is vrijgemaakt met zwart. Zoom in op de afbeelding en onderzoek deze nauwkeurig op eventuele tekortkomingen in de voorreiniging van het achtergrondgebied.

Stap 5

Als je stippen en vlekken ziet die zijn overgebleven van de vorige achtergrond, pak je de achtergrondwisser opnieuw en ga je over alle ongewenste plekken.

Stap 6

Zoals je kunt zien, is het maken van een eenvoudige zwarte achtergrond helemaal niet moeilijk, en als je het nodig hebt, kun je het op elk moment vervangen door een andere achtergrondafbeelding.

Aanbevolen: