Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond Voor Een Foto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond Voor Een Foto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond Voor Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond Voor Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Transparante Achtergrond Voor Een Foto In Photoshop
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, September
Anonim

Bij het ontwerpen van internetpagina's worden vaak afbeeldingen met een transparante achtergrond gebruikt. Met behulp van de tools van de Photoshop-editor kunt u de originele achtergrond van de afbeelding transparant maken door deze te selecteren en onder het masker te verwijderen.

Hoe maak je een transparante achtergrond voor een foto in Photoshop
Hoe maak je een transparante achtergrond voor een foto in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad een afbeelding waarvoor je een transparante achtergrond nodig hebt in je grafische editor zoals je gewend bent. U kunt het contextmenu uitvouwen door op het bestandspictogram te klikken en Photoshop te selecteren in de lijst met programma's. Als het grafische editorvenster al is geopend, drukt u op Ctrl + O of gebruikt u de optie Openen in het menu Bestand. Dubbelklik op de laag met de afbeelding en klik op de OK-knop van het dialoogvenster. U heeft nu de mogelijkheid om de afbeelding te bewerken.

Stap 2

Scheid de tekening van de oude achtergrond. De keuze van de manier waarop je dit doet, hangt af van de aard van de afbeelding: een vast object is gemakkelijk te selecteren met het gereedschap Toverstaf of de optie Kleurbereik, een object met een duidelijke omtrek zonder kleine details wordt perfect omlijnd met de Veelhoekige lasso-tool. Voor meerkleurige afbeeldingen met complexere contouren kunt u het masker met de hand schilderen of de achtergrond verwijderen met het filter Extract.

Stap 3

Om een achtergrond of object te selecteren met het gereedschap Toverstaf, voert u de waarde van de parameter Tolerantie in het instellingenpaneel onder het hoofdmenu in. Voor een correcte verwerking van een eenkleurig fragment is een waarde van tien voldoende. Door de waarde van deze parameter te verhogen, kunt u meer kleuren markeren.

Stap 4

De optie Kleurbereik in het menu Selecteren werkt op een vergelijkbare manier. Open de instellingen en klik op de kleur op basis waarvan u een selectie gaat maken. Als het onderwerp of de achtergrond niet volledig is geselecteerd, verplaatst u de schuifregelaar Fuzziness naar rechts.

Stap 5

Als het object, dat een transparante achtergrond zou moeten hebben, complexe contouren heeft, dupliceer dan de laag met de afbeelding met de toetsen Ctrl + J en open het filter Extract met de optie uit het menu Filter. Trek de contouren van het onderwerp over met het gereedschap Randmarkering. Vul het binnengebied van de afbeelding met het gereedschap Vullen. Nadat u het resultaat van de filteractie op de afbeelding hebt toegepast met de knop OK, laadt u de selectie uit de verwerkte laag door op het pictogram te klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 6

Op basis van de selectie die op de een of andere manier is gemaakt, maakt u een masker door op de knop Laagmasker toevoegen in het onderste gedeelte van het lagenpalet te klikken. Werk met de selectie gemaakt met het filter Extract, ga terug naar de laag met de originele versie van de afbeelding.

Stap 7

Als het gemaakte masker het onderwerp verbergt, niet de achtergrond, past u de optie Omkeren van de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding erop toe. Een verkeerd gemaakt masker kan worden gewijzigd met het gereedschap Penseel. Verf over de delen van de afbeelding met zwart die verborgen moeten worden. Fragmenten die zichtbaar zouden moeten blijven, maar transparant bleken te zijn, overschilderen met wit over het masker.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als van het menu Bestand om de afbeelding met een transparante achtergrond op te slaan in een png-bestand.

Aanbevolen: